Olympiakos si zaistil postup do finále, Aston Villa sa nezmohla ani na gól

Futbalisti Olympiakosu Pireus postúpili do finále Európskej konferenčnej ligy. Najúspešnejší grécky klub zdolal vo štvrtkovej odvete ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Olympiakosu Pireus postúpili do finále Európskej konferenčnej ligy. Najúspešnejší grécky klub zdolal vo štvrtkovej odvete anglickú Aston Villu 2:0 a v súčte oboch duelov triumfoval presvedčivo 6:2. Olympiakos si zahrá finále v pohárovej Európe prvýkrát v histórii, v Aténach v ňom vyzve taliansku Fiorentinu (29. mája).

FOTOGALÉRIA: Olympiakos Pireus - Aston Villa

Olympiakos si priniesol na domácu „horúcu" pôdu sľubný dvojgólový náskok. Ešte väčší pokoj pridal gréckemu zástupcovi otvárací presný zásah, ktorý zaznamenal v 10. minúte Ayoub El Kaabi. Marocký útočník zohral významnú úlohu v prvom stretnutí na ihrisku vo Villa Parku, kde zaknihoval hetrik.

Domáci predviedli peknú kombináciu, na konci ktorej zakončoval El Kaabi po spätnej prihrávke Quiniho do odkrytej brány. Hostia mali v priebehu prvého dejstva výraznú prevahu v držaní lopty (75:25), no väčšiu šancu si vypracovali až v závere polčasu. Zo strednej vzdialenosti vystrelil Leon Bailey a jeho prudkú strelu vyrazil brankár Konstantinos Tzolakis.

Bayer Leverkusen si aj naďalej drží neporaziteľnosť.
Neporaziteľnosť Bayeru Leverkusen pokračuje, vo finále sa stretne s Atalantou Zobraziť článok

Aston Villa si nedokázala v priebehu druhého dejstva vypracovať dostatočný tlak, aby preklopila momentum hry na svoju stranu. Definitívne zlomil odpor hostí v 79. minúte druhým gólom v zápase a v piatym v dvojzápase El Kaabi.

Finálový duel EKL je na programe 29. mája na štadióne Agia Sophia, ktorý je domovom AEK Atény. Olympiakos tak čaká prakticky „domáce" finále, keďže Pireus je vzdialený od hlavného mesta Grécka iba približne 15 km.

Sumár - odvetný zápas semifinále EKL:

Olympiakos Pireus - Aston Villa 2:0 (1:0)
Góly:
10. a 79. El Kaabi. ŽK: Rodinei, Podence, Quini, Duran - Luiz, Iroegbunam. Rozhodovali: Zwayer - Lupp, Achmüller (všetci Nem.)
/prvý zápas 4:2, Olympiakos postúpil do finále/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});