Prvý finalista EKL je známy: Fiorentina remizovala v Brugách a postúpila do finále

Futbalisti Fiorentiny postúpili do finále Európskej konferenčnej ligy (EKL). V stredajšej odvete semifinále remizovali na pôde Brúg 1:1, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Fiorentiny postúpili do finále Európskej konferenčnej ligy (EKL). V stredajšej odvete semifinále remizovali na pôde Brúg 1:1, úvodný zápas vyhrali 3:2. Vo finále, kde sú druhý rok za sebou, sa stretnú s lepším z dvojice Aston Villa a Olympiakos Pireus.

Nádej na prvé európske finále po 46 rokoch mali domáci po góle Hansa Vanakena. Ten poslal v 20. minúte do bránky loptu z hranice šestnástky. Tlak Fiorentiny, ktorý bolo vidno v pomere striel (19:5), sa vyplatil v 85. minúte. Brandon Mechele fauloval vo svojom pokutovom území M'Balu Nzolu a následný pokutový kop premenil Lucas Beltran. V nadstavení mal znova veľkú šancu domáci Vanaken, elitný zákrok však vytiahol brankár Pietro Terracciano.
 

Fiorentina bola vlani v pražskom finále s West Hamom a prehrala 1:2. Tohtoročný boj o titul je na programe 29. mája v Aténach. Lepšiu východiskovú pozíciu na druhú miestenku do finále má Olympiakos, ktorý ide do štvrtkovej domácej odvety za stavu 4:2.

        sumáre - odvetné zápasy semifinále EKL:
Club Bruggy - ACF Fiorentina 1:1 (1:0)
Góly: 20. Vanaken - 85. Beltran (z 11 m) ŽK: Ordonez, Thiago, Vetlesen, Odoi, Mechele - Milenkovič, Beltran, Dodo, Nzola. Rozhodovali: Meler - Eyisoy, Ersoy (všetci Tur.)
Bruggy: Mignolet – Odoi (86. Nusa), Mechele, Ordonez – Sabbe, Vetlesen (70. Zinckernagel), Vanaken, De Cuyper – Skóraš (86. Nielsen), Thiago, Jutgla
Fiorentina: Terracciano – Dos Santos, Milenkovič, Martinez, Biragh – Beltran (90. Ranieri), Melo (71. Duncan), Mandragora – Gonzalez, Belotti (70. Nzola), Kouame.
        /prvý zápas: 2:3, Fiorentina postúpila/
 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});