Dojemný príbeh gólmana Nitry: Pri oslavách si rozbalil darček od zosnulej legendy!

Jedna z hlavných postáv, ktorá stála za hokejovým úspechom Nitry v extralige, bol 32-ročný český gólman Libor Kašík. Ten nám v rozhovore ...

Jedna z hlavných postáv, ktorá stála za hokejovým úspechom Nitry v extralige, bol 32-ročný český gólman Libor Kašík. Ten nám v rozhovore počas osláv titulu priblížil taktiež jeden mimoriadne silný príbeh spojený s nedávno zosnulou legendou, brankárom Romanom Čechmánkom (†52).

Fotogaléria

Dozvedeli sme sa tajomstvo o vašej cigare, vedeli by ste tento príbeh trochu priblížiť?

Nieje to žiadne tajomstvo. S Romanom Čechmánkom som bol veľmi dobrý kamarát a taktiež jeho dcéra Katka je moja najlepšia kamarátka. Opustil nás podľa mňa vo veľmi mladom veku.

Bola to jedna z najväčších osobností českého hokeja, vyhral Nagano aj majstrovstvá sveta a bola to obrovská osobnosť. Myslím si, že veľa mladých chalanov z môjho ročníka priviedol k hokeju a moc si vážim, že som takého človeka mohol mať v živote.

Dostal som cigaru, ktorá bola v jeho osobnej zbierke a chcel som si ju na jeho počesť zapáliť v špeciálnej chvíli, ktorá bola práve teraz.

Bol to váš idol?

„Ako dieťa som mal veľmi veľa idolov, chcel som byť jednoducho najlepší a on jeden z najlepších bol. Takže áno, určite to bol jeden z idolov a myslím si, že nielen pre mňa, ale aj pre veľa ďalších brankárov po celom svete.“

Nitra v tejto sezóne napísala krásny príbeh, keď to z ôsmeho miesta v tabuľke dotiahla až k titulu. Keby vám pred play-off nieto povedal, že budete majstri, tak sa mu asi zasmejete.

„To ani nie. Ja som hovoril, že máme veľmi kvalitný tím a obrovskú silu v ofenzíve a že pokiaľ sa zrovnáme a začneme hrať ako tím, tak máme šancu. Ono sa to udialo a ja som z toho mal obrovskú radosť, pričom musím povedať, že súperov sme valcovali.

Myslím si, že okrem série s Popradom to bolo jednoznačné. Nechcem to zhadzovať, ale ostatné série už boli asi trošku jednoduchšie. Ten tím si hlavne veril a vedel, ako má hrať to play-off, čo bolo dôležité.“

Čo je náročnejšie, zisk titulu alebo oslavy?

„Oslavy sa ešte neskončili, takže niesom schopný odpovedať. Určite je však veľmi ťažké to vyhrať, pretože tá liga má kvalitu a je tam veľa dobrých tímov. 

Ostávate aj naďalej v tíme Nitry?

Zatiaľ to tak je a pokiaľ ma niekto nepreplatí a nevytiahne nejaký obrovský granát tak ostávam v Nitre, pretože tu mám kontrakt.

Dostali ste aj ponuky z iných tímov?

Momentálne by som to asi neriešil, myslím si, že to je na agentovi a vedení Nitry. Všetko tu však funguje tak perfektne, že ak sa nič nestane, tak by som chcel ostať v Nitre.

Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné! Zobraziť článok

Dá sa zo slovenskej ligy dostať do českej reprezentácie?

Myslím si, že to je veľmi ťažké, pretože máme veľa skvelých brankárov napríklad vo Švajčiarsku, Česku alebo aj NHL. Je to možné, ale muselo by sa udiať veľa vecí, napríklad určité zranenia a potom by sa začali vyťahovať ďalšie možnosti. Ale keďže ma nevytiahli ani z českej ligy tak si myslím, že nebudem adept ani zo Slovenska.

Vidíme, že aj tu na oslavách je plný amfiteáter. Sú nitrianski fanúšikovia tí najlepší v lige?

To môžem povedať stopercentne, najlepší fanúšikovia slovenskej extraligy sú určite v Nitre.

Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});