Agent varuje Slovan: Môže byť veľký problém zbaviť sa Gersona!

Vo futbalovom Slovane Bratislava už ľutujú, že ho angažovali, pričom si teraz lámu hlavu nad tým, ako sa ho zbaviť. Problémový luxemburský ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Vo futbalovom Slovane Bratislava už ľutujú, že ho angažovali, pričom si teraz lámu hlavu nad tým, ako sa ho zbaviť. Problémový luxemburský futbalista Gerson Rodrigues (28) je takmer mesiac vyradený z belasého kádra a trénuje individuálne. Vedenie majstra sa s ním už údajne snaží rozviazať zmluvu. Oslovili sme preto futbalového agenta Martina Petráša (44), ktorý vysvetľuje, ako sa dá celá situácia vyriešiť pre dobro všetkých.

FOTOGALÉRIA: Gerson Rodrigues

Kontroverzný útočník, ktorý sa nevrátil po marcovom reprezentačnom zraze hneď do klubu, čím nahneval trénera Vladimíra Weissa st., ktorý ho následne vyradil z kádra, už takmer mesiac trénuje len individuálne po boku kondičných trénerov. K ďalšiemu veľkému prešľapu v podaní Rodriguesa malo dôjsť počas minulého víkendu, keď mal vyraziť do nočných ulíc Bratislavy, kde mal popíjať a zabávať sa do ranných hodín.

Rokovania o konci

Ako sme už informovali, v Slovane boli šokovaní informáciou, čo mal ich hráč pred derby s Trnavou vystrájať, no celú situáciu ešte preverovali. „Ak je to však pravdou, tak to budeme opäť riešiť interne v rámci klubu,“ oznámili. Je teda otázne, aká bude budúcnosť Gersona Rodriguesa, ktorého sme tiež kontaktovali, no zatiaľ na naše výzvy nereagoval.

Podľa našich informácií momentálne klub rokuje s Luxemburčanom o rozviazaní kontraktu a ukončení vzájomnej spolupráce. V Slovane je na hosťovaní do konca roka z ukrajinského Dynama Kyjev, pričom je v tom zahrnutá klauzula na prestup a trojročnú zmluvu, no toto sa už zrejme realizovať nebude. Navyše kyjevský tréner sa už v zime vyjadril, že Gersona v kádri nechce, preto ho poslali do Bratislavy.

Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane? Zobraziť článok

Prehrešky

Skúseného futbalového agenta Martina Petráša sme sa opýtali, ako môže Slovan dosiahnuť rozviazanie kontraktu. „Ono je veľmi ťažké, to takto zvonku hodnotiť. Môžeme sa o tom baviť len v nejakých dohadoch, pretože nepoznáme detaily zmlúv. Každá vec sa ale dá rozviazať a takisto ukončiť. Najmä na základe disciplinárnych priestupkov,“ ozrejmil.

Podľa neho Slovan môže konať práve na základe disciplinárnych prehreškov, ktorých sa mal Gerson dopustiť. „Opäť však nevieme, čo bolo vo veci, keď prišiel do klubu až o niekoľko dní neskôr. Nikde to nebolo verejne prezentované, ale určite to nebolo v poriadku, keďže trénuje už skoro mesiac individuálne,“ vysvetlil bývalý slovenský futbalový reprezentant.

Potrebná dohoda

Gerson vystriedal za posledné dva roky až päť klubov. Vo všetkých bol na hosťovaní a v každom z nich sa mu podarilo vyparatiť nejaký problém. Aj to môže byť podľa Petráša problém, aby sa kluby dohodli. „Každá zmluva sa dá v rámci rokovaní rozviazať. Hráč nemusí ani nič urobiť. Musia sa však všetky strany dohodnúť. Otázne však je, či ho bude Dynamo Kyjev chcieť naspäť, pretože to je už jeho štvrté či piate hosťovanie a asi ho nechcú mať v klube. Ťažko povedať, či teda nájdu spoločnú reč, keď si Kyjev povie, že ho nechce naspäť,“ doplnil rodák z Bojníc, podľa ktorého je viac možností.

Možno sa len zdržal vo vani...
Rodrigues zo Slovana má ďalší problém: TAKTO si užíval v bratislavskom klube! Zobraziť článok

Finančná prehra

Petráš si však myslí, že ak sa Slovanu podarí s hráčom rozviazať zmluvu z disciplinárnych dôvodov, tak klub vyhrá z platovej stránky, no prehrá kvôli platbe za hosťovanie. „Ak by mu Slovan na základe disciplinárnych dôvodov rozviazal zmluvu a Dynamo si ho nestiahne do klubu naspäť, tak Slovan pravdepodobne príde o peniaze, ktoré zaplatili Ukrajincom za jeho hosťovanie. Hráča však už mať nebudú, takže mu už nebudú musieť platiť mesačnú mzdu,“ ozrejmil. Slovan údajne zaplatil za jeho hosťovanie šesťmiestnu sumu, o ktorú už teda prišiel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});