Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?

Slovenská najvyššia hokejová súťaž spoznala meno majstra v sezóne 2023/2024. Nitra sa po jednoznačnom triumfe 4:0 vo finálovej sérii ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská najvyššia hokejová súťaž spoznala meno majstra v sezóne 2023/2024. Nitra sa po jednoznačnom triumfe 4:0 vo finálovej sérii proti Spišskej Novej Vsi teší z druhého titulu v klubovej histórii. Okrem toho však fanúšikov v závere sezóny zaujala jedna vec - nečakaná absencia brankára Marcela Melicharčíka (37).

FOTOGALÉRIA: Marcel Melicherčík

Ostrieľaný strážca svätyne bol po väčšinou jasne prvou voľbou trénera Vlastimila Wojnara. V treťom a štvrtom zápase finálovej série však nesedel ani na striedačke. Okamžite sa tak začali šíriť špekulácie o konflikte vo vnútri tímu. Skloňovala sa dokonca aj fyzická potýčka. Nuž, po opadnutí emócii rodák z Popradu prostredníctvom sociálnej siete Instagram uviedol všetko na pravú mieru.

„Ahojte, chcel by som sa vyjadriť k mojej absencii v treťom a štvrtom zápase finálovej sérii proti Nitre. Týmto by som chcel prebrať zodpovednosť za svoje správanie a uviesť veci na pravú mieru, moja reakcia na trénera a opustiť míting nebola profesionálna, správna ani primeraná, som len človek a mám svoje emócie a pocity, všetci chceme vyhrávať, ako aj všetci robíme chyby či už na ľade, alebo mimo neho.

To, čo sa stalo, ma naozaj mrzí, kvôli spoluhráčom, fanúšikom, sponzorom, klubu a aj kvôli mne, po tých rokoch, čo som v klube pôsobil, mi ani v sne nenapadlo, že by sa to takto všetko skončilo.

Bohužiaľ, čas sa vrátiť nedá, a to, čo sa stalo, sa stalo, tak by som sa chcel aspoň takto ospravedlniť a zároveň aj poďakovať fanúšikom a všetkým ľuďom v Spišskej Novej Vsi za fantastickú podporu, spoluhráčom za pomoc, lebo bez nich by som nič nedokázal, ľuďom, čo sa o nás pekne starali a samozrejme v neposlednom rade aj Rišovi za prejavenú dôveru v čase môjho pôsobenia v klube. Ďakujem a všetkým do budúcna prajem len to najlepšie.“

Na celú kauzu v rozhovore pre klubový web reagoval aj lúčiaci sa Wojnar. Český kouč opúšťa Spiš po troch rokoch a od budúcej sezóny sa postaví na lavičku Vítkovíc.

„Počul som veľa vymyslených teórií od bitky v kabíne či konflikte s generálnym manažérom (rovnako, ako tomu bolo v čase menšej krízy po Vianociach, atď). Dôvod je veľmi jednoduchý. Marcel na jednom z pozápasových rozborov neuniesol kritiku svojho výkonu z mojej strany a v priebehu mítingu svojvoľne opustil kabínu bez toho, aby ho niekto k tomu vyzval.

Odchod okorenil výrazmi, ktoré sú do médií nepublikovateľné. Potom sme sa rozhodli, že ho na ďalšie zápasy nenominujeme. Myslím si, že kabína to vzala ako fakt a ďalej to nikto neriešil. Všetci sme sa snažili čo najlepšie pripraviť na zápasy v Nitre, takže toto bol jediný jeden dôvod, prečo sa Marcel neobjavil na súpiske pred tretím stretnutím série," uzavrel celý prípad ostrieľaný kormidelník 

V nominácii USA je aj kapitán Ottawy Brady Tkachuk (vpravo).
USA nominovalo prvých hráčov na MS: Do Česka idú zvučné mená z NHL Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});