Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?

Martin Fehérváry posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS v Ostrave. K tímu sa pripojí v pondelok.
  • Zdroj: koláž ŠČ (SITA/AP)

Martin Fehérváry posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS v Ostrave. K tímu sa pripojí v pondelok.

FOTOGALÉRIA: Príchod na zraz v Žiline

Jedna skvelá správa, ale aj jedna negatívna! Kouč hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (73) môže definitívne počítať so šiestou posilou zo zámoria. Na svetovom šampionáte v Česku si zahrá aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry (24). Túto správu potvrdil šéf zväzu a generálny manažér Miroslav Šatan (49). Zároveň však oznámil, že sa k mužstvu nepridá robustný zadák Tampy Bay Erik Černák (26), ktorý mal počas sezóny viacero zdravotných problémov a nie je v takom stave, aby mohol štartovať na turnaji!

Slovenský hokejista Martin Pospíšil na zraze v Žiline.
Slovenský objav sezóny je nadšený z repre šance: Pospíšil chce v Česku čo najsilnejší tím! Zobraziť článok

Musí sa doliečiť
 
Jeho účasť už definitívne potvrdil aj šéf zväzu a generálny manažér Miroslav Šatan. „Fehérváry sa pripojí k mužstvo v pondelok na zraze v Bratislave,“ oznámil víťaz NHL z roku 2009. Naopak svoj druhý štart po domácom turnaji v roku 2019 nepridá tvrdý obranca Erik Černák. Dvojnásobný víťaz NHL s Tampou Bay si musí doliečiť zranenia, ktoré viackrát utrpel počas sezóny a vynechal aj niekoľko stretnutí. „Erik nepríde, dôvodom sú nedoliečené zranenia,“ doplnil Šatan.
 
Tatar už je s tímom
 
V stredu podvečer sa k mužstvu pripojil už aj útočník Seattle Kraken Tomáš Tatar. „Som dosť unavený, pretože som mal dlhý let zo zámoria. Crstoval som aj s prestupom okolo 16 hodín, takže verím, že sa rýchlo aklimatizujem. Už sa však teším na chalanov, na partiu i šampionát. Na papieri to vyzerá na silný tím, ale musíme to potvrdiť aj na ľade,“ povedal pre Nový Čas Tatar. V najbližších dňoch sa verejnosť dozvie aj to či zo zámoria ešte Ramsayho tím posilní obranca Arizony Patrik Koch i jeho spoluhráč z útoku Miloš Kelemen.
V piatok s Poľskom
 
Slovenskí hokejisti odohrajú dnes predposledný prípravný duel v Žiline o 18.00 h proti Poľsku. Tento súper nás čaká aj v základnej skupine v Ostrave. To či nastúpia všetci hráči zo zámoria, ktorí už sú v tíme, je otázne. „Je to na tréneroch,“ reagoval útočník Calgary Martin Pospíšil. „Uvidíme či budem už hrať proti Poľsku,“ odvetil Tomáš Tatar. Poslednou generálkou našich bude utorok duel s USA v Bratislave, kde už zrejme nastúpime v plnej sile.
 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});