Okolo Slovenska v novom termíne: Uvidia diváci pod Tatrami aj Peťa Sagana?

V poradí 68. edícia Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční v novom termíne a aj v novom smere z juhu na sever ...
  • Zdroj: Northfoto

V poradí 68. edícia Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční v novom termíne a aj v novom smere z juhu na sever republiky.

Organizátori sa rozhodli presunúť preteky zo septembrového termínu na koniec júna pre olympijské hry v Paríži, keďže tie posunuli kalendár mnohých iných podujatí vrátane majstrovstiev sveta a Európy. Dvojdňovú kolíziu s Tour de France vnímajú organizátori ako príležitosť na vyššiu sledovanosť doma i vo svete.

Kariéry oboch bratov sa prelínali.
O zdravotnom stave Sagana prehovoril jeho brat Juraj: Takáto je pravda! Zobraziť článok

"Všetko sa posúva, musela sa aj Tour de France, potom sú majstrovstvá Európy vo futbale, všetko sa to nakopilo a na náš termín dali majstrovstvá Európy v cyklistike. Logické je, že sme už nemohli dostať náš tradičný termín. Preto sme zvolili tento, týždeň po národných šampionátoch. Verím, že budeme mať kvalitnú účasť," zaželal si Privara.

Mená jednotlivých pretekárov môžu tímy prihlasovať aj pár dní pred štartom pretekov, takže v súčasnosti je menoslov neznámy. Organizátorom však už potvrdili účasť tímy, z najvyššej kategórie WorldTeams to budú Soudal QuickStep, Cofidis a Jayco AIUla. Dopĺňa ich sedmička profesionálnych kontinentálnych tímov - Lotto Dstny, Caja Rural-Seguros, Polti Kometa, Corratec, Novo Nordisk, Bingoal WB a Q36,5. Štartovku doplní desiatka kontinentálnych celkov vrátane dvoch slovenských. Okrem Dukly Banská Bystrica a Pierre Baguette Cycling sa predstaví rozvojový tím Arkéa - B&B Hôtels Continentale, dvojica českých celkov Elkov Kasper a ATT Investments, v ktorých zostavách figurujú i slovenské mená, slovinská Adria Mobil, VolkerWessels, Hrinkow Adwarics, Biesse Carrera a Ara Skip Capital. Popri dvadsiatke tímov sa na slovenských cestách predstaví aj reprezentácia Mexika.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});