Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?

Mladík Michal Mikle (19) sa pomaly kompletne zotavuje zo zranení po tom, ako ho mal údajne na diskotéke v Banskej Bystrici napadnúť hokejista ...
  • Zdroj: koláž ŠC (Branislav Račko, Jozef Fabo)

Mladík Michal Mikle (19) sa pomaly kompletne zotavuje zo zranení po tom, ako ho mal údajne na diskotéke v Banskej Bystrici napadnúť hokejista miestneho HC ’05 Boris Žabka ml. (19).

FOTOGALÉRIA: Michal Mikle, Boris Žabka

Živnostník, ktorý si na chlieb zarába ako zámočník, sa dokonca plánuje v máji vrátiť už do zamestnania. Samotný prípad sa však zrejme ešte poriadne natiahne. Podľa bývalého kriminalistu Mateja Snopka (60) je chyba v podivnom systéme.

Krvavý incident dvoch mladých ľudí sa mal odohrať vo februári tohto roka. Kamerové záznamy zo známeho klubu v Banskej Bystrici, kde malo k bitke dôjsť, však Mikle ani jeho rodina stále nevideli. Aktuálne však súdny znalec vyhotovuje posudky, to sa však podľa slov experta môže natiahnuť

MUSÍ ÍSŤ DO ROBOTY

„Zatiaľ v podstate nemáme nič nové. Čakáme na súdneho znalca, ktorý robí Miškovi posudok. Musíme len čakať a byť trpezliví. Teraz sa to v podstate bude celé rozbiehať. Práve po znaleckom posudku by sa malo zrejme rozhodnúť o treste pre Žabku. Z operácií, ktoré môj syn absolvoval, sa uzdravuje celkom dobre. Už by chcel ísť aj do roboty, nemá inú možnosť,“ uviedla pre Nový Čas Mikleho starostlivá mama Ľudmila.

Po sérii operácií sa tak začínajúci živnostník snaží očividne zaradiť do normálneho života, čo znamená aj návrat do zamestnania. „Som zámočník, no živnosť mám otvorenú len veľmi krátko. Určite tieto zranenia, ktoré som utrpel, budú zasahovať aj do môjho povolania. U zámočníka ide o milimetre. Ako budem vidieť na meradlá, to vôbec neviem,“ povedal nedávno pre náš denník samotný Mikle.

Sklamaný kapitán Marek Hrivík po zápase s Kazachstanom.
Hrivík prehovoril o svojom stave, repre možno posilní aj Kelemen Zobraziť článok

KĽÚČOVÝ DÔKAZ

Pôvod údajného konfliktu má byť pritom v tom, že Mikle sa mal na diskotéke obšuchnúť o priateľku hokejistu Borisa Žabku ml. Nový Čas preto oslovil aj bývalého kriminalistu Mateja Snopka (60), čo si o celom prípade myslí: „Niekedy majú ľudia, ktorí robia dynamické športy, taký problém, že môžu reagovať fyzickým násilím. Vzhľadom na kontext celého prípadu mohla zafungovať emocionálna spúšť.“

Tiež sme sa ho opýtali, či je normálne, že rodina čaká na kamerové záznamy už viac ako dva mesiace. „Ak tie kamery boli zhora, tak môže byť ťažšia identifikácia, no moderné metódy si vedia aj s tým poradiť. Bohužiaľ, naša polícia je prevažne preťažená hlúposťami, takže je v podstate normálne, že sa na tie záznamy čaká až tak dlho. Samotní policajti dokonca niekedy obete odradzujú od nahlásenia trestného činu. Mnohokrát sa stáva, a teraz to trochu preženiem, že aj keby ste, obrazne povedané, doniesli hlavu v taške, tak budú špekulovať, ako to neprijať. Je to síce humor, ale poriadne smutný. Ide o chybu systému, nie vinu policajtov. Celé to teraz visí na znalcovi. Ak je však zavalený aj on, tak sa nedá presne povedať, ako dlho sa to bude ešte naťahovať. Celé to funguje veľmi podivne,“ doplnil Snopko.

Hokejový tréner Ján Pardavý.
Ján Pardavý má nového zamestnávateľa! Cieľom vybojovať extraligu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});