Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?

To, čo avizoval sa aj naplnilo! Hokejovú reprezentáciu na svetovom šampionáte posilní aj útočník Seattlu Tomáš Tatar (33). Túto správu ...

To, čo avizoval sa aj naplnilo! Hokejovú reprezentáciu na svetovom šampionáte posilní aj útočník Seattlu Tomáš Tatar (33). Túto správu oficiálne potvrdil generálny manažér klubu Ron Francis. Vicemajster sveta z roku 2012 bude po Slafkovskom, Nemcovi, Pospíšilovi a Regendovi pre kouča Craiga Ramsayho (73) už piatou posilou zo zámoria a v blízkej dobe sa ich počet zrejme rozšíri o ďalších hráčov, ktorí ešte bojujú v play-off…

Fotogaléria

Skúsený útočník Tomáš Tatar má za sebou nie príliš vydarenú sezónu v NHL, v rámci ktorej vystriedal až dva kluby. Ročník začal v Colorade, ale na ľade nedostával toľko priestoru, čo očakával a v polovici decembra ho vymenili do Seattlu. V novom klube mal skvelý štart, začal aj bodovať, ale neskôr ho tréner zaradil až do štvrtej formácie a viacero duelov presedel aj v hľadisku. Nečudo, že celkovo nazbieral iba 24 bodov, načo nie je zvyknutý.

Potvrdil to klub

Aj preto si chce zrejme predĺžiť sezónu a napraviť chuť na májovom šampionáte v Česku. „Ak nepostúpime do play-off a bude zdravý, tak veľmi rád prídem na šampionát,“ povedal pred mesiacom pre Nový Čas Tatar. To čo avizoval sa napokon stane aj realitou. Jeho klub Seattle nepostúpil a šikovný útočník je voľný pre potreby kouča Craiga Ramsayho.

„Tatar bude štartovať na MS,“ potvrdil v médiách generálny manažér Seattlu Ron Francis. Pre nášho útočníka to už bude siedma účasť na majstrovstvách sveta, naposledy štartoval pred dvomi rokmi vo Fínsku, kde bol aj kapitánom.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté! Zobraziť článok

Príde o pár dní

Rodák z Dubnice sa momentálne ešte nachádza v zámorí, kde má klubové povinnosti. „Máme po sezóne ešte rôzne tímové mítingy a výstupné prehliadky,“ reagoval Tatar, ktorý by v najbližších dňoch mal priletieť na Slovensko a budúci týždeň sa aj s ostatnými hráčmi zo zámoria zapojiť do záverečnej prípravy.

Šatan o posilách z NHL

Slovenská reprezentácia bude mať na MS papierovo najsilnejší tím za posledné roky. Prezident SZĽH Miroslav Šatan si pochvaľuje pozitívny prístup do hráčov zo zámoria a prezradil aj, kedy sa pripoja k tímu v príprave pred šampionátom v Česku. "Tento rok bude účasť hráčov z NHL vyššia v porovnaní s minulými rokmi. Všetkých, ktorých sme oslovili, nám potvrdili účasť. Menovite ide o Tatara, Slafkovského, Nemca, Pospíšila a Regendu, ktorého príchod doťahujeme. Trénerom budú k dispozícii už budúci týždeň počas zrazu v Žiline," hovoril Šatan pre hockeyslovakia.sk.

V hre aj ďalšie mená

Konečná súpiska slovenského tímu ešte ani zďaleka nie je uzavretá. Posilniť tím Craiga Ramsayho ešte môžu finalisti slovenskej či českej extraligy a tiež hráči, ktorí môžu vypadnúť v play off AHL (Adam Sýkora, Patrik Koch, Martin Chromiak, Samuel Honzek, Samuel Kňazko, Marián Studenič, odmietol Miloš Kelemen, ktorému sa nedávno narodilo dieťa). Navyše v hre sú ešte aj dvaja obrancovia z NHL - Martin Fehérváry a Erik Černák - ktorých tímy prehrali úvodné zápasy v bojoch o Stanleyho pohár.

"Súťaže stále bežia, finálové série sledujeme v Česku aj na Slovensku. Odštartuje tiež play-off v zámorskej AHL a v prípade neúspechu klubov so slovenskými hokejistami je možnosť, že by nás do majstrovstiev sveta ešte stihli posilniť. Dovedna ide o skupinu so štyrmi až šiestimi potenciálnymi menami. Samozrejme, budeme sledovať aj play-off NHL, kde stále máme dvoch hráčov, ktorých by sme v prípade skorého vypadnutia určite kontaktovali a počkali si na ich rozhodnutie," dodal Šatan.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey na prvom tréningu.
Ramsay na MS zrejme nepočíta s mladíkmi zo zámoria, ako to vidia osobnosti: Vyzerali by sme ako... Zobraziť článok

Hrivík stále s otáznikom

Slovenskí hokejisti včera podvečer odštartovali tretí blok záverečnej prípravy na štadióne v Bratislavy v rámci, ktorého odohrajú koncom týždňa dva zápasy proti výberu Česku. Do kádra pribudli noví hráči – gólman Škorvánek a útočníci Sukeľ, Cehlárik, Kudrna a Hrivík. Posledný menovaný má však už niekoľko týždňov problémy v dolnej časti tela. „Verím, že sa stihnem dať dokopy a pôjdem na MS,“ reagoval Hrivík.

Kto zo zámoria už príde

Juraj Slafkovský (20)

útočník Montrealu

 

Tomáš Tatar (33)

útočník Seattlu

 

Martin Pospíšil (24)

útočník Calgary

 

Šimon Nemec (20)

obranca New Jersey

 

Pavol Regenda (24)

útočník Anaheimu

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});