Hrajúca legenda prekonala už aj Howa: Bratia, spravte Jágrovi sochu na Karlovom moste!

Už nemusí nič dokazovať, no stále udivuje svet! Fenomenálny Jaromír Jágr sa stal vo veku 52 rokov a 63 dní najstarším hráčom hokejovej ...

Už nemusí nič dokazovať, no stále udivuje svet! Fenomenálny Jaromír Jágr sa stal vo veku 52 rokov a 63 dní najstarším hráčom hokejovej histórie, ktorý v niektorej z profesionálnych súťaží strelil gól.

Fotogaléria

Obdiv nad výkonom jedného z najlepších hokejistov všetkých čias, ktorý v zápase zaznamenal aj jednu asistenciu, vyjadrili i jeho súperi. „Klobúk dole pred ním, stále na to má. Búra rekordy skrz-naskrz, tento je jeden z ďalších. Je radosť pozerať sa na hrajúcu legendu,“ nešetril slovami chvály na Jágra, ktorého chcú mať mnohí Česi vyobrazeného na bankovke, vsetínsky obranca Jakub Teper.

Mlčanie po rekorde

Medzi novinármi sa legendárny útočník neobjavil, no rozprávali o ňom ostatní. „Gól na začiatku bol veľmi dôležitý. Keď ho dá Džegr (prezývka Jágra, pozn. red.), striedačku to hneď povzbudí, ľudia na tribúnach ožijú. Navyše, je to dobré aj preňho. Počas prestávky na sebe makal a hneď dal gól. Zasa máte príbeh na sfilmovanie,“ smial sa pred médiami kapitán Kladna Radek Smoleňák.

Ten je od svojho slávneho krajana mladší o pätnásť rokov, no pritom patrí v 37 rokoch k najstarším hráčom tímu. „Čo ja budem robiť ako 52-ročný, viem presne. Pôjdem na stužkovú svojich detí,“ dodal s úsmevom od ucha k uchu.

Prekonal inú legendu

Fenomenálny český hokejista sa gólovo presadil vo veku 52 rokov a 63 dní a z čela rebríčka najstarších skórujúcich hráčov odsunul na druhé miesto legendárneho Gordieho Howa. Ten sa naposledy zapísal do streleckej listiny v zápase NHL, keď mal 52 rokov a 6 dní.

Na snímke gólová radosť hráčov Nitry v druhom finálovom zápase play off.
Spišská doma opäť vybuchla: Nitra vo finále dominuje Zobraziť článok

Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu počas prípravného hokejového zápasu Nemecko - Slovensko.
Slováci v prestrelke zdolali Nemecko, rozhodol Faško-Rudáš Zobraziť článok

Slovenský útočník Peter Babnič /vľavo/ preniká cez Angličana Lukea Younga v zápase B-skupiny majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov.
Slovenský ex-reprezentant podľahol hazardu: Všetko prehral a stratil rodinu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});