Česi porovnali svoj tím so Slovákmi: V TOMTO máte najväčšiu slabinu!

Česi zostavili zaujímavý rebríček najväčších favoritov na víťazstvo MS v hokeji. Priniesli zaujímavé porovnanie svojho tímu so slovenským ...
  • Zdroj: TASR

Česi zostavili zaujímavý rebríček najväčších favoritov na víťazstvo MS v hokeji. Priniesli zaujímavé porovnanie svojho tímu so slovenským a v tomto vidia našu najväčšiu slabinu!

FOTOGALÉRIA: Prvý tréning

Slovensko je siedmym najväčším favoritom na celkové víťazstvo na MS v Česku a najväčším problémom bude naše bránkovisko, píše vo svojom hodnotení pred štartom šampionátu český portál iSport.cz. Slovenská šanca na zisk zlata je podľa tohto zdroja len 4,1 %.

"Slovenskí fanúšikovia sú natešení a majú veľké očakávania. Niet divu. Z NHL kvôli zdravotným problémom nedorazil len Erik Černák. Všetci ostatní sú už v Ostrave. Najväčší priestor na ľade by mali dostávať Fehérváry, Nemec a Slafkovský. Pokiaľ toto trio bude predvádzať výkony, ktoré sa od nich očakávajú, môže Slovensko zažiť úspešný turnaj," myslí si Adam Papoušek z iSport.cz.

Po váhaní si vybral slovenskú misku...
Králik našim verí: Zápasy MS pre Nový Čas tipujú zvieratá zo zoo Zobraziť článok

Najväčšiu pozornosť si podľa českého novinára zo slovenského tímu zaslúži útočník Juraj Slafkovský, ktorý prichádza po vydarenej sezóne v drese Montrealu Canadiens. Prepracoval sa do elitného útoku, strelil dvadsať gólov a nazbieral 50 bodov v 82 zápasoch základnej časti. "V priateľskom zápase proti USA bol najlepším Slovákom na ľade. Svoj výkon okorenil aj brilantným gólom. Slafkovský má rozhodne potenciál byť rozdielovým hráčom na turnaji."

Spomínaný český portál považuje za najväčšiu slovenskú slabinu brankárov, ktorí dostali hodnotenie len 5/10. Defenzíva dostala 7/10 a najlepšie v Česku hodnotia náš útok - 8/10. Práve ten by mal podľa ich hodnotenia byť najväčšou slabinou českého tímu na domácich MS, ofenzíve udelili hodnotenie 5/10. Obrana dostala rovnako ako tá slovenská 7/10 a najväčšiu silu skrýva Česko v bránkovisku - 8/10.

Podľa hodnotenia iSport.cz je najväčším favoritom na zisk zlata Švédsko (25,1 %), potom USA (24,6 %) a nasleduje Kanada (24,3 %).

Vstupné dvere do slovenskej kabíny v Ostrave.
Pozrite sa do kuchyne nášho tímu: Takto vyzerá slovenská kabína Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk