Významní funkcionári z Chorvátska na Tehelnom poli: Čo robili v Bratislave? Prítomný bol i tréner Weiss!

Zástupcovia chorvátskeho mesta Split a futbalového klubu Hajduk Split sa ocitli na Tehelnom poli.

Zástupcovia chorvátskeho mesta Split a futbalového klubu Hajduk Split sa ocitli na Tehelnom poli.

Fotogaléria

V pondelok zavítali na Národný futbalový štadión zástupcovia chorvátskeho Splitu a tamojšieho slávneho futbalového klubu Hajduk Split. V Bratislave totiž hľadali inšpiráciu pre stavbu nového štadióna a práve stánok na Tehelnom poli by im mohol poslúžiť ako vzor. Prehliadku im nečakane urobil rovno tréner Slovana Vladimír Weiss st. (59).

Štadión na Tehelnom poli patrí medzi najmodernejšie v Európe a nie je preto prekvapením, že stánkom Slovana Bratislava sa chcú inšpirovať aj ďalšie známe kluby starého kontinentu.

Bratislavu za posledné roky navštívili napríklad zástupcovia Atalanty Bergamo či pražskej Sparty, aby si na vlastné oči pozreli štadión spĺňajúci najprísnejšie kritéria UEFA.

Inšpiráciu na Tehelnom poli hľadali v pondelok aj ľudia zo Splitu, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou výstavby nového štadión pre slávny chorvátsky klub Hajduk Split.

Pozrieť sa zblízka na Národný futbalový štadión (NFŠ) prišiel viceprimátor Splitu Antonio Kuzmanič či člen predstavenstva Hajduku Ivan Matana.

S prehliadkou začali po boku Pavla Komorníka, predsedu predstavenstva NFŠ, no v šatni Slovana čakal aj tréner slovenského majstra Vladimír Weiss st. Ten sa chopil iniciatívy a vzácnym hosťom ukázal útroby štadióna, ale aj to, čo ukrýva šatňa slovanistov, ktorá je najlepšie vybavenou zo všetkých.

„Je to krásny a moderný štadión. Počuli sme, že je aj ekologický a presne niečo takéto hľadáme. Prešli sme veľa štadiónov, ale tento vyhovuje najviac našim požiadavkám v Splite,“ uviedol viceprimátor Antonio Kuzmanič a zároveň dodal, prečo práve štadión na Tehelnom poli najviac vyhovuje ich predstavám. „Náš starý štadión chceme zrekonštruovať, no zároveň chceme neďaleko postaviť nový stánok pre Hajduk s nákupným centrom a bytmi. Hľadali sme štadión, ktorý spĺňa tieto kritéria a našli sme ho práve v Bratislave.“

Podľa Kuzmaniča by si tvrdé jadro priaznivcov Hajduku Split nazývané Torcida želalo štadión s kapacitou 60 000 divákov, čo však nie je možné. „Fanúšikovia vlastnia 30 percent klubu a vedieme s nimi zmysluplnú debatu. Vysvetlili sme im, čo potrebujeme a že chceme štadión pre 30 000 ľudí, pretože náklady na väčšiu stavby by boli oveľa väčšie. Navyše priemerná návštevnosť na zápasy je približne 20 000 fanúšikov a vypredané je počas najväčších stretnutí a v predkolách európskych pohárov,“ upresnil viceprimátor Splitu pre Šport24.sk.

 

 

 

 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});