Ján Volko sa rozhodol: Zopakuje Glasgow 2019?

Raz sa na to vyspal a potom sa rozhodol. Najrýchlejší Slovák Ján Volko (27) samozrejme všetko predtým prekonzultoval so svojim tímom ...

Raz sa na to vyspal a potom sa rozhodol. Najrýchlejší Slovák Ján Volko (27) samozrejme všetko predtým prekonzultoval so svojim tímom a rozhodol sa, že bude štartovať na halových MS v Glasgowe (1. – 3. marca), teda na mieste, kde v roku 2019 dosiahol svoj najväčší úspech.

Fotogaléria

Ján Volko triumfoval v sobotu v Bratislave už ôsmykrát za sebou na halových majstrovstvách Slovenska v najkratšom šprinte na 60 m, no viac ako triumf ho potešil víťazný čas. Výkon 6,61 = vyrovnanie vlastného rekordu podujatia z roku 2021.

Pred halovým šampionátom Slovenska, ktorý bol posledným v špecializovanej hale Elán, kde sa prvý raz o domáce tituly bojovalo v roku 1998, hovoril bratislavský rodák, že o svojom štarte v Glasgowe sa rozhodne na základe výkonu, ktorý predvedie v sobotu. Ako je známe zverenca Nade Bendovej a Róberta Kresťanka v príprave na halovú sezónu pribrzdilo zranenie a nemal v nohách toľko štartov ako v predchádzajúcich ročníkoch v rovnakom čase.

Kto sa stane najlepším športovcom Slovenska za rok 2023?
Predstavili desiatku najlepších športovcov Slovenska: Kto sa stane víťazom? Zobraziť článok

Už v rozbehu však vylepšil sezónne maximum na 6,69 a vo finále zabehol ešte o osem stotiniek lepší čas. „Z výkonu sa veľmi teším. Som vďačný celému tímu, že sa to podarilo. Veril som, že to dnes bude pod 6,70. Výkon 6,61 som však vôbec nečakal. Miro Fuksa ma riadne tlačil, naozaj som sa musel snažiť a dať do toho všetko," popísal finálový beh Volko pre portál atletikasvk.sk a ani po ňom ešte nechcel povedať posledné slovo o štarte na svetovom šampionáte, kde mal už skôr istú účasť.

Volko po sobotňajších pretekoch premýšľal, či nebude lepšie sústrediť sa na sezónu pod otvoreným nebom a nadchádzajúci halový svetový šampionát v škótskom Glasgowe (1.-3. marca) odložiť na vedľajšiu koľaj. Ako v nedeľu informoval Slovenský atletický zväz (SAZ), Volko sa po porade so svojím tímom napokon rozhodol, že na marcových halových MS bude štartovať.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});