Najlepší slovenský maratónec Sahajda: Smrť maratónca Kiptuma († 24) ma zasiahla

Smutná správa obletela dnes svet športu. Vo veku 24 rokov zomrel kenský držiteľ maratónskeho rekordu Kelvin Kiptum.
  • Zdroj: Koláž ŠČ/getty images, ats

Smutná správa obletela dnes svet športu. Vo veku 24 rokov zomrel kenský držiteľ maratónskeho rekordu Kelvin Kiptum.

FOTOGALÉRIA: Kiptum

Spolu so svojím trénerom Gervaisom Hakizimanom zahynuli v nedeľu pri autonehode. Táto správa zasiahla aj nášho najlepšieho maratónca Tibora Sahajdu (33).

K nehode došlo na západe Kene, automobil šoféroval Kiptum. Tretia cestujúca vyviazla so zraneniami. „Nehoda sa stala okolo jedenástej večer. V aute boli traja pasažieri, dvaja zomreli na mieste a jeden bol prevezený do nemocnice. Tí dvaja sú Kiptum a jeho tréner,“ povedal veliteľ miestnej polície Peter Mulinge podľa agentúry AFP. „Kiptum šoféroval do mesta Eldoret, stratil nad vozidlom kontrolu a prevrátilo sa,“ dodal Mulinge.

Kenský bežec Kelvin Kiptum zahynul pri autonehode.
Obrovská tragédia: Zomrel držiteľ svetového rekordu († 24)! Zobraziť článok

Smutná správa o smrti Kelvina Kiptuma zasiahla aj úspešného slovenského maratónca Tibora Sahajdu. „Stále tejto informácii nedokážem uveriť. Je to veľká tragédia, veď išlo o mladého a talentovaného športovca,“ povedal pre Nový Čas Sahajda, ktorý sa s kenským bežcom osobne nepoznal. „Keď som bol v minulosti v Keni, tak o ňom ešte nebolo počuť. On začal behávať iba pred pár rokmi, za sebou mal iba tri maratóny. A v Košiciach nebol ani raz na maratóne,“ dodal.

Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi.
Čo stojí za premenou Slafkovského? Odhalená tajná zbraň, chváli ho aj kapitán Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});