Gajanovej radikálne riešenie: Naša atlétka končí halovú sezónu

Slovensko má zatiaľ istých 13 miesteniek na tohtoročnú olympiádu, z toho 11 je už priamo na meno. Do Paríža sa kvalifikovala aj naša ...
  • Zdroj: SITA

Slovensko má zatiaľ istých 13 miesteniek na tohtoročnú olympiádu, z toho 11 je už priamo na meno. Do Paríža sa kvalifikovala aj naša atlétka Gabriela Gajanová (24), ktorá však musí aktuálne riešiť nečakaný problém.

V halovej sezóne jej to nejde podľa predstáv, preto sa rozhodla pre radikálne riešenie a jej zvyšok vynecháva, hoci pôvodne plánovala ísť na marcové MS.

FOTOGALÉRIA: Gabriela Gajanová

Na novú sezónu sa pripravovala v juhoafrickom Potchefstroome. „Podobne ako vlani, aj teraz by som chcela zlepšiť slovenský rekord. O ambíciiách na halových MS sme ešte nedebatovali,“ povedala pred Vianocami pre atletika.sk. No jej plány sa výrazne narušili.

V januári síce absolvovala ešte sústredenie v portugalskom Monte Gorde, lenže po návrate z neho na prvých mítingoch forma neprišla. Na prvom zabehla minulú nedeľu vo svojej nosnej disciplíne 800 m čas 2:04,22 min. a v sobotu sa ešte zhoršila na 2:04,34. To je o priepastných vyše dvoch a pol sekundy horší čas, ako je jej slovenský rekord (2:01,70), ktorý chcela v sezóne pôvodne atakovať.

Nehovoriac o tom, že za ostrým limitom na halové MS v Glasgowe zaostala cca o tri a pol sekundy. „Po konzultáciách s mojím švajčiarskym trénerom Louisom Heyerom sme sa rozhodli nepokračovať v halovej sezóne. Žiaľ, nejde mi to úplne podľa predstáv a radšej uprednostním oddych a následne ďalšiu prípravu na letnú sezónu s vrcholmi na ME v Ríme a OH v Paríži,“ vysvetlila.

Výborná príprava

Podľa slov jej trénera pritom zimné tréningy boli výborné. „Dva halové štarty, ktoré Gabriela absolvovala, však boli ťažšie, ako sme si mysleli, aj čo sa týka vynaloženej energie. Nechcem, aby príliš tlačila na pílu. Dá si teraz pauzu a potom sa pustíme do prípravy na letnú sezónu,“ ozrejmil Heyer.

Christian Horner s manželkou Geri.
Šéfa tímu F1 vyzvali k rezignácii: Vyšetrovanie kvôli pikantným fotkám? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});