Neuveriteľný zápas! Fíni sa tešili predčasne: Česko oslavuje bronz z MS juniorov po šialenom závere!

Hokejisti Česka získali na MS hráčov do 20 rokov vo Švédsku bronzové medaily.

Hokejisti Česka získali na MS hráčov do 20 rokov vo Švédsku bronzové medaily.

Fotogaléria

V piatkovom zápase o konečné 3. miesto zvíťazili nad Fínskom 8:5, hoci v stretnutí prehrávali 2:5. Ich obrat zavŕšil v 59. minúte víťazným gólom Tomas Hamara. Pre Česko je to historicky druhá bronzová medaila v ére samostatnosti a celkovo piaty cenný kov z MS "20." V súboji o zlato nastúpia od 19.30 hráči USA proti domácemu Švédsku.

Slávna speváčka s dresom jej obľúbenca.
AKTUALIZOVANÉ Taylor Swift prekvapila zámorie: Takéto slová o Jurajovi Slafkovskom by čakal len málokto! Zobraziť článok

Fíni mali ideálny vstup do zápasu, keď po góloch Kumpulainena a Nymana viedli v 8. minúte 2:0. Česi zareagovali striedaním brankárov, keď Hrabala nahradil Vondraš.

Prvá tretina naďalej herne patrila Fínom, no Čechov viackrát podržal Vondraš. V 17. minúte sa Česi dostali k prvej presilovke, v ktorej kapitán Kulich upravil na 1:2. Fíni pykali aj za druhé oslabenie a po góle Štancla v 29. minúte bolo vyrovnané - 2:2.

Tento stav však vydržal iba 15 sekúnd, keď Helenius vrátil Fínom tesný náskok a o ďalších 19 sekúnd už severania viedli o dva góly po presnom zásahu Hämeenaha - 2:4.

Keď ten istý hráč po individuálnej akcii v presilovke zvýšil na 2:5, zdalo sa, že o víťazovi je rozhodnuté. Becher však v závere druhej tretiny v oslabení gólom na 3:5 vrátil Čechom nádej a Kulich v 45. minúte využil aj tretiu presilovku svojho tímu - 4:5.

Česi v závere vyvinuli tlak počas hry bez brankára a hoci Kulichovi príliš nesadla strela, Becher z následnej dorážky vyrovnal - 5:5. Šokovaní Fíni nezvládli nasledujúce striedanie, obrancu Hamaru pustili k strele od modrej čiary, na ktorú brankár Kokko nedosiahol - 6:5. Fíni sa v snahe o vyrovnanie odhodlali k hre bez brankára, no v nej Rymon a Becher, ktorý skompletizoval hetrik, upravili na konečných 8:5.

MS do 20 rokov - zápas o 3. miesto:
Česko - Fínsko 8:5 (1:2, 2:3, 5:0)

Góly: 17. Kulich (Melovský, Hamara), 29. Štancl (Melovský, Becher), 40. Becher (Štancl, Čech), 45. Kulich (Melovský, Hamara), 59. Becher (Kulich, Šalé), 59. Hamara (Kulich, Becher), 59. Rymon, 59. Becher. Rozhodovali: Murray (Kan.), Björk – Nyquist (obaja Švéd.), Rampír (ČR), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, 9647 divákov.
Česko: Hrabal (8. Vondraš) – Alscher, Hamara, Čech, Cibulka, Galvas, Prčík, Kočí – Kulich, Šapovaliv, Šalé – Redlich, Melovský, Bareš – Štancl, Becher, Rymon – Židlický, Přibyl, Maštalířský
Fínsko: Kokko – Pulkkinen, Kulonummi, Pieniniemi, Salin, Kärki, Kangas, Väisänen – Naukkarinen, Lassila, Hämeenaho – Kaskimäki, Helenius, Nyman – Männistö, Keskinen, Halttunen – Kumpulainen, Bau, Koskipirtti

Na snímke bývalý slovenský reprezentačný brankár Július Hudáček.
Koniec po dvoch dňoch: Hudáček si za Kladno nezachytá! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});