Spartak získal v skupine bod: Melieme z posledného, odkázal Ďuriš

Futbalisti Spartaka Trnava zakončili svoje vystúpenie v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy (EKL) prehrou 0:4 na pôde Fenerbahce ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti Spartaka Trnava zakončili svoje vystúpenie v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy (EKL) prehrou 0:4 na pôde Fenerbahce Istanbul.

FOTOGALÉRIA: Fenerbahce - Spartak Trnava

Hoci v H-skupine získali v šiestich dueloch iba bod a už pred záverečným štvrtkovým zápasom vedeli, že skončia na poslednom 4. mieste, berú si z účinkovania v európskych súťažiach predovšetkým pozitíva. Duely považujú za veľkú futbalovú školu a môžu z nich do budúcna ťažiť v domácej súťaži.

"Bola to veľká škola futbalu. Nielen pre mňa, ale pre všetkých. Bežne sa nestretnete s takouto kvalitou. Ak dáte takým hráčom priestor, oni to využijú. Vedia vyjsť z ťažkých situácií, pokryť si loptu. Sú to hráči európskych kvalít. Verím, že nám pohárová Európa pomôže v domácej lige," povedal 20-ročný stopér Sebastián Kóša, ktorý hral v dvojici s ešte mladším Srbom Andrejom Djuričom.

Podľa neho si Spartak nezaslúžil prehrať takým vysokým rozdielom: "Myslím si, že výsledok je dosť krutý. Naivne sme si ten zápas prehrali sami, keďže sme boli zbytočne otvorení a hrali sme im do karát, respektíve to, čo im vyhovovalo. Musím vyzdvihnúť atmosféru, ktorá bola neskutočná. Stopéri sme stáli meter od seba, ani tak sme sa nepočuli. Bodaj by sme takéto zápasy hrávali častejšie. Škoda toho, myslím si, že sme si nezaslúžili prehrať 0:4."

Trnava nemala na ihrisku proti Fenerbahce žiadnu šancu.
Turecký veľkoklub nedal Trnave žiadnu šancu: Slovenský celok sa rozlúčil s Európou vysokou prehrou Zobraziť článok

Kým Trnava v prvom polčase ešte dokázala odolávať favoritovi a po 45 minútach prehrávala "iba" 0:1, v druhom dejstve sa už naplno prejavila kvalita tureckého klubu. Djurič hneď v úvodných sekundách druhého polčasu potiahol v šestnástke za dres Edina Džeka a nariadenú jedenástku premenil Dušan Tadič, čo sa ukázal byť zlomový moment. "Určite. Nastúpili sme na trávnik a hneď po dvoch minútach bola odpískaná podľa mňa veľmi prísna penalta. Nemyslím si, že tam bol taký kontakt, aby taký hráč ako Džeko musel ísť na zem. Bohužiaľ, prešlo to aj cez VAR, neviem, akým spôsobom. Bol to klinec, súper sa na tom chytil. My sme už nemali čo stratiť, snažili sme sa viac útočiť, otvorili sme hru a to bola voda na ich mlyn," myslí si Kóša.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});