Najlepšie zarábajúci športovci: Messiho zosadil z trónu odveký rival

Futbalový útočník Cristiano Ronaldo (38) je podľa magazínu Forbes najviac zarábajúcim športovcom. Predovšetkým vďaka angažmánu v saudskej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalový útočník Cristiano Ronaldo (38) je podľa magazínu Forbes najviac zarábajúcim športovcom. Predovšetkým vďaka angažmánu v saudskej an-Nasre si za uplynulých dvanásť mesiacov prišiel pred zdanením a odpočítaním poplatkov agentom na 136 miliónov dolárov.

FOTOGALÉRIA: Ronaldo a Georgina

Ronaldo do Saudskej Arábie zamieril na konci decembra po nepodarenom návrate do Manchestru United. S an-Nasrom podpísal lukratívnu štvorročnú zmluvu s ročným príjmom 46 miliónov dolárov.

Ďalších 90 miliónov dolárov päťnásobný držiteľ Zlatej lopty podľa Forbesu zarobil "mimo ihriska" vďaka množstva sponzorských zmlúv. Z prvého miesta rebríčka tak Ronaldo zosadil Lionela Messiho z Paríž St. Germain.

Cristiano Ronaldo a Georgina.
Plánuje Ronaldo útek od Saudov? Georgina sa chce vrátiť na miesto, kde bola šťastná Zobraziť článok

Kapitán úradujúcich argentínskych majstrov sveta si prišiel celkovo na 130 miliónov dolárov, na treťom mieste sa umiestnil Messiho spoluhráč z parížskeho celku Kylian Mbappé. Francúzsky kanonier zarobil 120 miliónov.

Na štvrtom mieste skončil najlepší strelec v histórii NBA LeBron James z Los Angeles Lakers (119,5 miliónov) a prvú päticu najväčších športových boháčov uzavrel boxerský šampión Saúl Álvarez (110 miliónov).

Kapitán Al-Nassr Cristiano Ronaldo sa prostredníctvom sociálnych sietí pokúsil odstrániť všetky pochybnosti o svojom vzťahu s Georginou Rodriguezovou.
Je ich partnerská kríza zažehnaná? Ronaldo odstránil pochybnosti o vzťahu s Georginou Zobraziť článok

Za nimi sa zoradili golfové hviezdy kontroverzného okruhu LIV Dustin Johnson (107) a Phil Mickelson (106). Ôsmy je basketbalista Stephen Curry z Golden State (100,4) a deviaty je Roger Federer (95,1), hoci v septembri skončil s tenisom. Desiaty je basketbalista Kevin Durant z Phoenixu (89,1).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});