Žampovci sa tešia na novú sezónu, pred sebou majú viacero výziev

Adam, Andreas a Teo Žampovci sú pred novou sezónou výborne naladení.
  • Zdroj: TASR/Dano Veselský

Adam, Andreas a Teo Žampovci sú pred novou sezónou výborne naladení.

Jeho brat Andreas má pred novou sezónou rovnako smelé ambície a to najmä preto, že sa cíti byť vyzretejší. "Na zjazdovke to najviac cítim. Keď tam prídem a náhodou je viac snehu a nie je to úplne dokonalé, tak nie som hneď nervózny. Teraz to už akceptujem a snažím sa urobiť maximum, ktoré ide. Takže som zmenil prístup a je to lepšie, keď sa zameriavam na to, čo viem zmeniť a nie na to, čo neviem."

Adam Žampa žiari šťastím, teší sa na prírastok do rodiny.
Adam Žampa jasá: Dieťatko na ceste! Prezradil, kedy sa narodí Zobraziť článok

Tradičný štart sezóny na ľadovci Rettenbach bude náročný, aj preto sa Žampovci už v stredu vybrali do dejiska. "Budeme trénovať tri dni na pretekovej piste, potom sa presúvame na druhý ľadovec do Talianska, kde je takisto poliata zjazdovka. Je strmá, ale je kratšia. Dá sa však porovnať s tou v Söldene. Potom sa vrátime späť na preteky do Söldenu a po nich máme asi dva týždne pauzu. Ja určite pôjdem aj na severoamerický pohár, čo bude taká alternatíva zrušených pretekov na Novom Zélande, kde si určite budem chcieť zlepšiť body a od toho sa vlastne potom odrazím ďalej," povedal Andreas Žampa.

Andreas Žampa postúpil do druhého kola obrovského slalomu svetového pohára alpských lyžiarov v Bansku.
Andreas Žampa zlomil prekliatie: Po dvoch rokoch opäť v druhom kole! Zobraziť článok

V príprave na sezónu doplnil skúsených bratov aj najmladší Teo: "Som rád, že sme boli všetci traja. Škoda, že zrušili preteky na Novom Zélande, bola to šanca získať body do renkingu. Ale tréning bol dobrý, boli sme konkurencieschopní, jazdilo sa nám veľmi dobre. Verím, že to pôjde aj počas zimy a že budeme robiť skvelé výsledky."

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk