Polievka skončil pod Urpínom: Emotívna rozlúčka s Banskou Bystricou

Slovenský futbalový útočník Róbert Polievka (28) ukončil pôsobenie v MFK Dukla Banská Bystrica a zamieril do tímu MTK Budapešť, ktorý ...
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Slovenský futbalový útočník Róbert Polievka (28) ukončil pôsobenie v MFK Dukla Banská Bystrica a zamieril do tímu MTK Budapešť, ktorý účinkuje v najvyššej maďarskej súťaži. Banskobystrický klub informoval o odchode zakončovateľa na oficiálnej stránke.

FOTOGALÉRIA: Róbert Polievka

Polievka strelil v uplynulej sezóne Niké ligy 2023/2024 13 gólov a spoločne s Tigranom Barseghyanom zo Slovana bol jej najlepší strelec. Člen širšieho reprezentačného tímu sa tesne nedostal na ME, keď sa nevošiel do záverečnej nominácie Francesca Calzonu.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno
De Marco je mimo a Polievka sa prepadáva: Ktorí hráči si priblížili výkonom EURO? Zobraziť článok

Polievka sa poďakoval Dukle za prístup v jeho snahe vyskúšať zahraničné pôsobisko:

V reprezentácii v 9 zápasoch zatiaľ neskóroval.
Slovenská reprezentácia čelí najhoršiemu tímu sveta: Strelí Polievka konečne gól? Zobraziť článok

"Všetci veľmi dobre vedeli, že si chcem vyskúšať zahraničnú ligu. Obrovské poďakovanie patrí majiteľovi klubu aj trénerom, ktorí mi pomáhali na tejto ceste, spoluhráčom a v neposlednom rade aj fanúšikom, ktorí ma podporovali počas všetkých rokov, ktoré som pôsobil v Bystrici. Boli to pre mňa krásne roky a odnášam si najkrajšie spomienky - na futbal, na ľudí, na mesto. Verím, že sa ešte raz do Dukly vrátim a ľudia ma privítajú s rovnakou radosťou, ako keď ma vítali na každom zápase. Som hrdý, že som mohol byť kapitán mužstva."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk