Niekdajší najlepší strelec Bundesligy debutoval za slovenskú dedinu: Po zápase ho Habo odmenil pečienkou!

Obec v Žilinskom okrese bola v nedeľu hore nohami. Za miestny futbalový klub TJ Divina totiž odohral svoj prvý zápas legendárny Fantóm ...

Obec v Žilinskom okrese bola v nedeľu hore nohami. Za miestny futbalový klub TJ Divina totiž odohral svoj prvý zápas legendárny Fantóm Marek Mintál (46).

Fotogaléria

V zápase tretej triedy (najnižšia súťaž) pomohol v derby s Kotrčinou Lúčkou k víťazstvu 8:0 dvomi gólmi. Po zápase si za odmenu vychutnal cigánsku pečienku a langoše od známeho televízneho kuchára Vila Haba.

Najlepší strelec nemeckej Bundesligy zo sezóny 2004/2005 sa stal hráčom Diviny v marci, ale na prvý zápas nastúpil až v predposlednom kole. Bola to však v obci približne s 2 400 obyvateľmi veľká slávnosť. Do hľadiska prišlo podľa oficiálnych údajov 638 fanúšikov.

„Je tu pomaly viac ľudí ako na futbale v Žiline,“ uviedol domáci priaznivec. Na porovnanie, do okresného mesta chodilo v tejto sezóne priemerne na ligu 1 859 ľudí.

Oprášená spolupráca

Mareka pritiahlo do Diviny dlhoročné priateľstvo s ďalším slávnym odchovancom MŠK Žilina Miroslavom Barčíkom (46). „Vedel som, že tu hráva a už dávnejšie sme sa bavili, že keď nám to raz čas a okolnosti dovolia, tak by sme si spolu za Divinu zahrali.

Attila Végh vs Karlos Vémola
Fanúšikovia MMA jasajú: Végh chce odvetu s Vémolom čo najskôr! Zobraziť článok

V nedeľu sa to stalo realitou a po dlhých rokoch sme si spolu opäť zahrali,“ ozrejmil v rozhovore pre Šport24.sk Fantóm, ktorý dostal túto prezývku za schopnosť nenápadne si nájsť ideálne miesto a odtiaľ skórovať.

A svoj strelecký inštinkt opäť ukázal, veď strelil v premiére za Divinu dva góly a ďalšie tri vypracoval. Spolu s Barčíkom udávali hre tón. „Nešlo o góly či nejaký supervýkon, išlo o to, aby som čo najskôr zapadol do toho, čo sa na ihrisku deje.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk