Takto budú Slováci oblečení na OH v Paríži: Ľudová tvorba s prvkami francúzskej elegancie

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský ...
  • Zdroj: 4F

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský olympijský a športový výbor si kolekciou pripomína zároveň 100 rokov výnimočnosti od Paríža 1924 do Paríža 2024.

"Napriek rozdielom, ktoré nás delia, sme si všetci veľmi podobní a spolu tvoríme jeden silný tím." Oslava rozmanitosti, francúzska elegancia a tradičné národné motívy v maliarskom stvárnení sú hlavnými témami tejto kolekcie. Maliarske zobrazenie národných motívov je poctou Francúzsku ako miestu, kde sa zrodila móda a umenie, pričom prináša moderný pohľad na tradície a kultúru Slovenska, ktoré si zaslúžia zvláštnu pozornosť počas olympijských hier.

Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do 3. kola dvojhry Australian Open po ťažkom boji.
Víťazka French Open zažiarila ako nikdy predtým: Šwiateková zmenená na nepoznanie! Zobraziť článok

Každý kus oblečenia je jedinečný. Navrhnutý bol s ohľadom na pohodlie a najvyššiu kvalitu, aby sa slovenskí športovci mohli sústrediť výlučne na dosiahnutie čo najlepších výsledkov. Hry XXXIII. olympiády Paríž 2024 budú príležitosťou ukázať ich vytrvalosť, odolnosť a odhodlanie. Kolekcia je inšpirovaná farbami slovenskej vlajky a obsahuje gradáciu farieb, kombinácie tmavomodrej a krémovej farby, ktoré symbolizujú odvahu a čistotu športového ducha. Oblečenie zdobia potlače s motívmi čerpanými z bohatstva slovenského dedičstva. Kolekcia kladie dôraz na slovenský charakter - plný vášne, sily a jedinečného šarmu. Tričká majú ľudový kvetinový vzor zobrazený v maliarskom štýle.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk