Slafkovský má byť v útoku s Pastrňákom: Umelá inteligencia vybrala ideálnu česko-slovenskú zostavu

Vedenie NHL chystá vo februári 2025 Turnaj štyroch krajín, na ktorom však budú chýbať Česi aj Slováci. Nepáči sa to ani najväčšej hviezde ...
  • 8Galéria
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: br, TASR)

Vedenie NHL chystá vo februári 2025 Turnaj štyroch krajín, na ktorom však budú chýbať Česi aj Slováci. Nepáči sa to ani najväčšej hviezde čerstvých majstrov sveta Davidovi Pastrňákovi (28).

Fotogaléria

Síce uznáva, že pozvané sú štyri papierovo silnejšie krajiny, ale vie si predstaviť, že svoju silu by mal aj spoločný česko-slovenský tím. Umelej inteligencie sme sa teda opýtali, ako by mohol vyzerať tento výber a aké formácie by sa dali ideálne zložiť.

V zámorí si vymysleli turnaj, na ktorý pozvali len USA, Kanadu, Švédsko a Fínsko. Vynechali Rusko, oboch finalistov MS (Česko a Švajčiarsko) i nás. Pastrňák teda navrhol, že by sa teda mohol zložiť výber z hráčov Česka a Slovenska, ktorý by zaujímal aj vedenie NHL. „Určite by to bol konkurencieschopný tím. Samozrejme, nemožno diktovať organizátorom, koho pozvú, ale je to zvláštne. Pripadá mi to také umelé ako prípravný turnaj. Určite je to spojené s veľkým biznisom, no pôsobí to čudne,“ povedal pre Šport24 Ľubomír Pokovič (64).

Ako by však česko-slovenský tím vyzeral v praxi? Opýtali sme sa na to umelej inteligencie (ChatGPT 4). Poskytli sme zostavy oboch tímov z tohtoročných majstrovstiev sveta a chceli sme, aby z nich poskladala výber hráčov, trénera a taktiež jednotlivé formácie. „Takéto zoskupenie hráčov by mohlo čeliť akejkoľvek svetovej sile a ukázať, že spoločné úsilie oboch krajín má veľký potenciál,“ opísala svoj výber umelá inteligencia.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno
De Marco je mimo a Polievka sa prepadáva: Ktorí hráči si priblížili výkonom EURO? Zobraziť článok

Tá za vhodného trénera navrhla Craiga Ramsayho (73). „Napriek tomu, že Radim Rulík sa javí ako solídny kandidát, Ramsay má väčšie skúsenosti s medzinárodnými súťažami,“ vysvetlila, prečo nevybrala kouča úradujúcich majstrov sveta. Kanaďan by mal v 24-člennom kádri deväť Slovákov (Hlavaj, Fehérváry, Nemec, Koch, Slafkovský, Tatar, Cehlárik, Hrivík, Pospíšil), no útoky by boli namiešané.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk