Reprezentácia ladí formu na kempe v Rakúsku: Na čo Lobotka frfle?

Ako pred každým šampionátom aj pred týmto sa slovenská futbalová reprezentácia pripravuje v Rakúsku. Nachádza sa na týždennom tréningovom ...

Ako pred každým šampionátom aj pred týmto sa slovenská futbalová reprezentácia pripravuje v Rakúsku. Nachádza sa na týždennom tréningovom kempe v Bad Erlachu, čosi viac ako 100 km od našich hraníc.

Fotogaléria

Odtiaľ si len odskočila do susedného Viedenského Nového Mesta na včerajší prípravný zápas proti San Marínu 4:0. A hoci si hráči aj realizačný tím prostredie u našich susedov pochvaľujú, Stanislavovi Lobotkovi (29) niečo predsa prekáža.

Na reprezentačnom kempe pred ME v Nemecku panuje pracovná nálada, ktorú narušilo to, že ani v malebnom prostredí Dolného Rakúska si nedokázal dať dokopy svalové zranenie pravý obranca Michal Tomič (25). „Bohužiaľ, nevieme ho dať za taký krátky čas dokopy. Uňho je veľmi pravdepodobné, že nebude nominovaný na EURO. Vedeli sme o tom už pred týmto zrazom a chceli sme to nejako vyskúšať. Vyšetrenia ukázali, že sa už nedá dohromady. Rozhodol sa zostať tu s nami, aj keď vie, že na EURO nepôjde,“ povedal tréner Calzona.

Spolu s hráčmi si pochvaľuje prostredie, v ktorom prebieha ich príprava na vrchol sezóny. „Sme blízko Slovenska a je tu väčší pokoj, sme odstrihnutí od všetkého. Tamojšie zázemie je na vysokej úrovni,“ prezradil dôvody výberu tohto strediska taliansky kouč. Jeho tím má k dispozícii hotel s ázijskými prvkami architektúry a so službami pre dospelých. Pýši sa hlavne wellness a ôsmimi bazénmi. Noc v dvojlôžkovej izbe vyjde približne na 400 eur.

Herná príprava prebieha v priestoroch tamojšieho dedinského klubu, ktoré sú vzdialené asi 10 minút pešo od hotela. Nie každý hráč však chodí po vlastných, viacerí sa vozia aj autami. Tamojší trávnik je však v lepšej kondícii, ako vo viacerých kluboch našej najvyššej súťaže. „Podmienky sú tu pekné, ihriska sú celkom dobré, len keby bolo lepšie počasie,“ vyhlási Stanislav Lobotka, ktorému sa však viac páčilo pred tromi rokmi v inom rakúskom stredisku vo Windischgarstene, kde sa vtedy repre pripravovala. „Zbehol som vtedy z hotela a bol som na ihrisku,“ priznal dôvod.

Kde v Rakúsku sa pripravovali?

  • pred MS 2010 v Bad Kleinkirchheime
  • pred ME 2016 vo Windischgarstene
  • pred ME 2021 vo Windischgarstene

Slovákom na šampionáte veľké šance nedávajú.
Zahraniční experti prognózujú šance Slovákov na EURO 2024: Bude to prepadák?! Zobraziť článok

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno
De Marco je mimo a Polievka sa prepadáva: Ktorí hráči si priblížili výkonom EURO? Zobraziť článok

Tomáš s cenou pre naj hráča tímu.
Tomášovi Suslovovi pomohli spamätať sa aj slová trénera Calzonu: Takáto kritika sa mi páči Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk