Calzona si pred EURO čistí ruky: Pre TOTO som nenominoval Maka, Valjenta ani Čavriča!

Čistí si ruky, žiadnu chybu na svojej strane nevidí. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55! vysvetlil, prečo ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Čistí si ruky, žiadnu chybu na svojej strane nevidí. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55! vysvetlil, prečo na EURO 2024 nepočíta s Makom, Valjentom či Čavričom.

"Mak urobil chybu, lebo ak vo futbale niečo nefunguje, má sa to v prvom rade rozoberať s trénerom. Ja som mu bol k dispozícii aj predošlé tri mesiace. Nezavolal mi, v pondelok som dostal len správu od jeho agenta, už po nominácii na tento kemp. Nerád komunikujem s agentami. Rád sa rozprávam na rovinu a priamo s hráčmi, vždy sa nájde nejaké riešenie. V kvalifikácii býval v nominácii, ukázal som mu svoju dôveru. On to riešil nie celkom správne cez médiá," uviedol tréner na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Čavrič oblieka dres klubu Kashima Antlers.
EURO bez Maka, Valjenta a Čavriča: Experti hovoria o luxuse a záhade! Zobraziť článok

Valjent hral v tejto sezóne finále Španielskeho pohára s Mallorcou, ktorá podľahla Athleticu Bilbao 2:4 v jedenástkovom rozstrele po remíze 1:1 v riadnom hracom čase a predĺžení. "Od septembra bolo jeho rozhodnutie nebyť súčasť reprezentačného tímu. Urobili sme maximum, aby zmenil svoj názor, rozprával som sa s ním aj priamo. Veľmi som chcel, aby prišiel reprezentovať. V pondelok nakoniec povedal, že to rozhodnutie nemení. Je veľmi úprimný a priamy, zaslúži si rešpekt," povedal Calzona a zároveň odmietol rozprávať o konkrétnych dôvodoch slovenského stopéra.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk