Útočník Rangers Adam Sýkora: Bol by veľký zázrak, keby...

Má za sebou prvú zámorskú sezónu a stále mu bliká minimálna, ale naozaj minimálna šanca, že naskočí aj do NHL! Reč je o útočníkovi Adamovi ...
  • Zdroj: twitter/nyrangers

Má za sebou prvú zámorskú sezónu a stále mu bliká minimálna, ale naozaj minimálna šanca, že naskočí aj do NHL! Reč je o útočníkovi Adamovi Sýkorovi (19), ktorého nedávno povolal slávny klub NY Rangers, ktorého je hráčom od leta 2022, do prvého tímu počas semifinále play-off.

Na otázku, ako vidí šancu, žeby sa dostal v semifinálovej bitke, alebo v prípade postupu do finále cez Floridu do zostavy Rangers, odvetil: „Nemyslím si, že je tam táto šanca a vôbec nad tým ani nerozmýšľam. Počas celej sezóny ma vedenie do prvého tímu z AHL nezavolalo, takže je to asi nereálne. To by sa niekto musel zraniť a navyše je nás tu vyše desať hráčov, čo sme takpovediac na čakačke. Bol by to veľký, veľký zázrak, keby sa tak stalo.“

Adam Sýkora patrí vo veku 19 rokov k stabilným členom základnej zostavy svojho tímu v AHL.
Sýkora padol do oka skúsenému spoluhráčovi: Pravidelné večere s legendárnym Rusom! Zobraziť článok

Urobil progres

Talentovaný útočník zhodnotil aj svoje pôsobenie medzi mužmi počas prvej zámorskej sezóny v Hartforde. „Ročník hodnotím pozitívne. Aj tréneri mi na výstupných rozhovoroch povedali, že som urobil progres, bol som vyťažovaný v oslabovkách i presilovkách. Navyše som získal aj nejaké body. Jediné, čo ma mrzí, že som mohol streliť viac gólov, pretože som sa do šancí dostával, ale musím ešte popracovať na koncovke,“ reagoval Adam, ktorý si po konci sezóny plánuje 2-3 týždne oddýchnuť a potom začne znovu makať na nový ročník.

 Už niekoľko sezón má v tíme funkciu dídžeja Mário Grman.
Mário Grman po podpise zmluvy s Vladivostokom: Ľudia mi želajú smrť… Zobraziť článok

Chalanom držal palce

Sýkora zo zámoria pozorne sledoval výkony svojich reprezentačných parťákov na MS v Česku. „Snažil som sa vidieť naživo každý zápas, čo som mohol. Hneď po tréningoch som bežal k telke, aby som chalanov videl. Myslím si, že až na zápas s Nemeckom odohrali dobrý turnaj, bojovali a snažili sa hrať dobrý hokej.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk