Sýkora padol do oka skúsenému spoluhráčovi: Pravidelné večere s legendárnym Rusom!

Byť v kabíne benjamínkom má aj svoje výhody! Svoje by o tom určite vedel rozprávať Adam Sýkora, ktorý patrí vo veku 19 rokov k stabilným ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Byť v kabíne benjamínkom má aj svoje výhody! Svoje by o tom určite vedel rozprávať Adam Sýkora, ktorý patrí vo veku 19 rokov k stabilným členom základnej zostavy svojho tímu v AHL.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora, Artem Anisimov

Piešťanský rodák prakticky okamžite po svojom príchode za veľkú mláku zaujal výkonmi realizačný tím organizácie Hartford Wolf Pack. „Teší ma dôvera trénerov už v takto mladom veku. Využívam ju na ľade aj mimo neho. Mládežnícke povinnosti ako zbieranie pukov či vynášanie smetí z autobusu sú základné veci, ktoré mi nerobia problém,“ smial sa v rozhovore pre Filipa Lengyela na sociálnej sieti Instagram.

V prebiehajúcom súťažnom ročníku odohral slovenský reprezentant na farme 35 stretnutí, v ktorých pozbieral šestnásť kanadských bodov. Nádej na premiéru vo vysnívanej NHL už počas tejto sezóny naberá čoraz reálnejšie kontúry. „Ak budem pokračovať v nastolených výkonoch, šanca na jeden zápas tu je. Mám to aj napísané v cieľoch. Bude však záležať na tom, ako budú hrať a kto sa zraní,“ myslí si kapitán našich juniorov z posledného svetového šampionátu.

Najmä v zámorí býva zvykom, že vychádzajúce talenty si pod krídla vezmú ostrieľaní harcovníci. Výnimkou nie je ani Adam Sýkora. Bývalého forvarda extraligovej Nitry si vzal pod patronát legendárny Artem Anisimov. „Hneď, ako prišiel, práve mňa pozval na večeru. Odvtedy ma pozýva asi každý druhý deň. Asi som mu tiež veľmi sadol. Vnímam ho pozitívne, dáva mi veľké rady do života, keďže v NHL strávil dvanásť sezón. Som rád, že sme sa spoznali a že mi pomáha,“ spokojne hovorí 19-ročný prospekt New Yorku Rangers.

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák začal s vedením New Yorku Rangers rokovať o predĺžení spolupráce.
Šéftréner brankárov Lašák o reprezentačnej pozvánke pre Haláka: Boli by sme blázni! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});