Vodáčka Zuzana Paňková je pripravená na OH vybojovať medailu: Dravá voda v Paríži je moja parketa!

Skromná a pokorná! Presne tak by sa dala charakterizovať vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorá získala na májových ME v Tacene ...
  • Zdroj: archív zp

Skromná a pokorná! Presne tak by sa dala charakterizovať vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorá získala na májových ME v Tacene jedinú individuálnu, striebornú, medailu pre Slovensko v K1. Slovenská „obojživelníčka“ má navyše pred sebou svoj prvý štart na OH, kde by chcela pre našu krajinu vybojovať medailu. V Paríži sa však nepredstaví v kajaku, ale v kanoe.

„Vyrastala som v kajaku, no v céčku sa mi zase trošku viac darí a idem v ňom aj na olympiádu. Kajak mám bližšie k srdiečku, ale na céčku vidím tie úspechy,“ zhodnotila Zuzana s tým, že na olympiáde bude pripravená vybojovať pre Slovensko medailu.

Čavrič oblieka dres klubu Kashima Antlers.
EURO bez Maka, Valjenta a Čavriča: Experti hovoria o luxuse a záhade! Zobraziť článok

„Trošku už začínam pociťovať takú nervozitu, ale je to skôr taká nervozita, ktorá ma nakopne, a nie taká, že ma dá do zeme. Vnímam aj to, že v rámci našej výpravy patrím medzi ašpirantov na medailovú nádej. Na olympiáde je všetko možné. Snažím sa nemyslieť veľmi na to, že som mladá a že mám iba 19 rokov. V seniorskej reprezentácii som predsa už štvrtý rok, takže sa o to trošku opieram,“ uzavrela Paňková.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk