Po poháriku 52-ky Strakovi vyliezli oči, teraz chystá tatarák

Emócie, srdiečko, viera! To sú tri veci, s ktorými dnešný oslávenec František Straka (66) prišiel na Zemplín, kde sa mu podarilo zachrániť ...

Emócie, srdiečko, viera! To sú tri veci, s ktorými dnešný oslávenec František Straka (66) prišiel na Zemplín, kde sa mu podarilo zachrániť Michalovce v našej najvyššej futbalovej súťaži, hoci pred tromi mesiacmi tomu neverili azda ani na východe.

Fotogaléria

Tento úspech si môžu vychutnať aj na tanieri vďaka obľúbenej pochúťke, ktorá je so Strakom spojená.

Vo februári po nástupe do funkcie povedal pre Nový Čas, že kontaktoval ho jeho kamarát z vojenčiny a zároveň michalovský rodák Miki Pavlík, bez ktorého by na východ nešiel. Zároveň ho presvedčilo aj to, že v kádri bol Igor Žofčák, ktorého poznal z predchádzajúcej spolupráce.

A ako teraz prezradil, mimoriadne dôležité bolo, ako ho na Zemplíne privítali a ako sa k nemu správali. „Prišiel pán primátor, naliali mi 52-ku, ktorá sa u nás v Čechách veľmi nepije. Keď som to šupol do seba, hneď mi vyliezli oči a vravel som si: Ježišmária, čo to je... Viete, čo je na tom úžasné? To, ako sa ku mne správali a akým spôsobom mi prejavovali vieru, čo ma napĺňalo. Keby tí ľudia boli ku mne arogantní, tak by to asi nefungovalo,“ opísal pre šport.sk.

Michalovským hráčom, ktorí boli vo februári na dne, sľúbil za záchranu tatarák, ktorý mu veľmi chutí a teší sa naň. „Veľmi rád ho pripravím,“ povedal po spečatení záchrany Straka, ktorý ešte nevie, či bude v klube pokračovať, ale veľmi ho oslovilo, aký oňho majú v klube a meste záujem.

Skvelý reštart

Pred Strakovým príchodom získali Michalovce v tejto ligovej sezóne za 20 kôl len 6 bodov, s ním na lavičke za 12 kôl nazbierali 21 bodov.

Českí futbalisti odohrali deň pred incidentom zápas v Poľsku.
Tréner Česka Hašek zverejnil nomináciu na EURO: Dominujú hráči z domácej ligy Zobraziť článok

Christian Karembeu a Adriana boli manželia 14 rokov.
Sklenaříkovej ex je v slzách: Hrozná tragédia! Dvojnásobná vražda v rodine Zobraziť článok

„Bolo náročné otvoriť sa ľudom,“ hovorí Martin Škrtel.
Škrtela nominácia na záverečný kemp neprekvapila: Mak a Čavrič? Dalo sa to vyriešiť inak Zobraziť článok

Cristiano Ronaldo zápas kvôli červenej karte nedohral.
Cristiano Ronaldo lámal ďalšie rekordy: TOTO nedokázal nikto v dejinách! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk