Už je to oficiálne potvrdené: Do futbalu prichádza nová karta!

V poslednom období sa objavili viaceré špekulácie o pridaní novej karty vo futbale. Búrlivú diskusiu rozvírila verzia s modrou kartou, ...
  • Zdroj: sita

V poslednom období sa objavili viaceré špekulácie o pridaní novej karty vo futbale. Búrlivú diskusiu rozvírila verzia s modrou kartou, ktorá by znamenala dočasné vylúčenie na desať minút. Prezident FIFA Gianni Infantino (54) však nateraz zmietol zo stola prijatie takejto novinky. Dočkala sa naopak iná farba.

Bývalý anglický futbalista a v súčasnosti tréner Wayne Rooney.
Legendárny Angličan s ďalšou trénerskou šancou: Povedie TENTO tím! Zobraziť článok

Myšlienka inej karty, ako je typická červená a žltá, sa prvýkrát stane realitou na juhoamerickom turnaji Copa América, ktorý sa uskutoční od 20. júna do 14. júla tohto roka. Hlavný rozhodca bude môcť raz v priebehu zápasu vytiahnuť aj ružovú kartu.

Cieľom zavedenia tejto zmeny je lepšie zabezpečenie ochrany zdravia futbalistov. „K zvyčajným piatim striedaniam pribudne šieste, ktoré môže nastať, keď bude u hráča podozrenie na poranenie hlavy alebo otras mozgu. V takom prípade rozhodca ukáže ružovú kartu,“ píše španielsky portál Sport.es

Nové pravidlo teda prvýkrát v praxi uvidíme na 48. ročníku podujatia pod hlavičkou CONMEBOL, ktorého dejiskom v jeho takmer storočnej histórii budú po druhýkrát Spojené štáty americké. Prvýkrát USA organizovalo tento turnaj v roku 2016. 

Cristiano Ronaldo zápas kvôli červenej karte nedohral.
Prekvapujúci návrat Ronalda do Európy? Chce ho zázrak tejto sezóny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk