Petržalka neudržala sľubný náskok: Michalovce zostávajú v najvyššej súťaži

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v Niké lige. Po utorkovej prehre 1:2 na Tehelnom poli zdolali v odvete baráže Petržalku ...
  • Zdroj: TASR

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v Niké lige. Po utorkovej prehre 1:2 na Tehelnom poli zdolali v odvete baráže Petržalku 2:0, oba góly strelil Enzo Acosta. Bratislavský klub mal možnosť postúpiť do najvyššej slovenskej súťaže po 14 rokoch.

FOTOGALÉRIA: Michalovce - Petržalka

Michalovce obsadili v Niké Lige predposledné 11. miesto s horšou vzájomnou bilanciou zápasov ako Košice, s ktorými prehrali 0:2 v minulotýždňovom záverečnom kole skupiny o udržanie. V najvyššej súťaži sú od roku 2015 a baráž hrali premiérovo.

Petržalčania boli v tomto ročníku druhej najvyššej súťaže druhí a priamy postup im ušiel o tri body. Ten si vybojovalo Komárno, ktoré išlo do najvyššej súťaže premiérovo. Petržalka ju hrala naposledy v sezóne 2009/10 a skončila na poslednom dvanástom mieste, o štyri body za Košicami. V baráži bojovala o najvyššiu súťaž šiestykrát, doposiaľ ešte neuspela.

Manchester United si vo finále FA Cupu poradil s Manchestrom City.
Manchester United sa raduje zo zisku cennej trofeje: Vo finále si vyšliapol na mestského rivala Zobraziť článok

Od úvodu boli mierne aktívnejší domáci a zakrátko vytvorili tlak v šestnástke súpera. Ten o chvíľu zopakovali a v skrumáži skóroval Enzo Acosta. Jeho tím sa pokúsil využiť tlak, Petržalka však nápor vydržala a znova inkasovala až po polhodine. Po rozpačitom zákroku brankára Pavla Halousku zostali domáci pred odkrytou bránou, čo využil opäť Acosta.

Tréner hostí Michal Kuruc skúsil v druhom polčase oživiť hru dvoma striedaniami. Jeho tím však vytvoril väčší tlak len dvakrát, a to aj napriek problémom stopéra Tornikeho Dzotsenidzeho po zlom doskoku a vynútenému striedaniu krídelníka Issu Adekunleho. V úplnom závere ešte zdramatizovali duel hosťujúci Kachnič, jeho tím mal roh, no skóre sa nezmenilo.

Cristiano Ronaldo zápas kvôli červenej karte nedohral.
Prekvapujúci návrat Ronalda do Európy? Chce ho zázrak tejto sezóny Zobraziť článok

Odvetný zápas baráže o Niké ligu:

MFK Zemplín Michalovce - FC Petržalka 2:0 (2:0) /prvý zápas 1:2, Michalovce sa udržali/
Góly:
9. a 32. Acosta. ŽK: Volanakis, Vaško - Oršula. Rozhodovali Kráľovič - Poláček, Hrmo.

Michalovce: Frelih – Magda, Dzocenidze (83. Šimko), Volanakis, Bahi - Danko (72. Karasiuk), Žofčák (83. Bednár), Vaško, Adekunle (63. Niarchos) - Marcin, Acosta

Petržalka: Halouska – Oršula, Jakubko, Konan, Šurnovský - Oduko (87. Kachnič), Nagy, Begala (87. Riznič), Danek (77. Liener) - Gašparovič (46. Harba), Kelembet (50. Špehar)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk