Brankár Hlavaj po štvrťfinálovej prehre: My sme šance nevyužili, Kanada áno

Na šampionáte patril k našim najlepším hráčom. Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj (22) patril nielen k lídrom nášho tímu, ale v ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Na šampionáte patril k našim najlepším hráčom. Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj (22) patril nielen k lídrom nášho tímu, ale v úspešnosti zákrokov bol priebežne aj najlepším brankárom turnaja.

FOTOGALÉRIA: Kanada - Slovensko

Vo štvrťfinálovom súboji s Kanadou inkasoval šesťkrát a nebyť niekoľkých jeho skvelých zákrokov, bola by naša prehra ešte vyššia.

„Kanada bola favoritom na papieri, ale zápas mal vyrovnaný priebeh. Mali sme šance, no kým my sme ich nevyužili, Kanada ich využila a to nás stálo zápas,“ začal pre TV JOJ hodnotiť duel s Kanadou Samuel Hlavaj.

Hokejista Kanady Nick Paul (uprostred), ktorý strelil gól na 3:1, sa teší so spoluhráčom Bowenom Byramom (vľavo), vpravo korčuľuje okolo nich hráč Slovenska Peter Čerešňák.
Kanada - Slovensko ONLINE: Slováci na šampionáte končia Zobraziť článok

Mrzia nás vyložené šance, škoda, že sme ich nevyužili. Chceli sme rýchlo vyrovnať a nesústredili sme sa tak na obrannú činnosť, možno aj to rozhodlo,“ dodal Hlavaj.

Kanadský hokejista Jared McCann (vľavo) strieľa úvodný gól.
Žiadna senzácia sa v Prahe nekonala: Slovenskí hokejisti na šampionáte končia! Zobraziť článok

Ten pred turnajom podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s Minnesotou Wild. Zmluva s klubom zámorskej NHL začne plynúť od budúcej sezóny.

„Tam začínam od nuly, neviem, či v zámorí sledujú tento turnaj,“ uzavrel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk