Žiadna senzácia sa v Prahe nekonala: Slovenskí hokejisti na šampionáte končia!

Končíme! Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrťfinále majstrovstiev sveta s favorizovanou Kanadou a na šampionáte končia. Slováci obsadili ...
  • Zdroj: TASR/AP

Končíme! Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrťfinále majstrovstiev sveta s favorizovanou Kanadou a na šampionáte končia. Slováci obsadili na šampionáte konečné siedme miesto.

FOTOGALÉRIA: Kanada - Slovensko

Úvod zápasu Slovákom vôbec nevyšiel. Už po 165 sekundách sme inkasovali, keď McCann predviedol krásnu individuálna akciu a ležiaceho Hlavaj prekonal. O 95 sekúnd neskôr sme prehrávali už 2:0. Hlavaj Byramovu strelu iba vyrazil pred seba a Dubois skóroval.

Hokejista Kanady Nick Paul (uprostred), ktorý strelil gól na 3:1, sa teší so spoluhráčom Bowenom Byramom (vľavo), vpravo korčuľuje okolo nich hráč Slovenska Peter Čerešňák.
Kanada - Slovensko ONLINE: Slováci na šampionáte končia Zobraziť článok

V 8. min nás do zápas vrátil šťastný moment, keď Cehlárikove nahodenie puku nešťastne trafil do vlastnej bránky Hagel. V 18. min mohlo byť vyrovnané. Regenda s Kelemenom založili rýchlu akciu, Kelemenova strela smerovala do bránky, ale Zellweger puk neuveriteľným obranným zákrokom hokejkou tečoval mimo.

Bude sa dnes po zápase tešiť Juraj Slafkovský (vpravo) alebo Connor Bedard (vľavo)?
Na ľade si to rozdajú draftové jednotky: Pozrite si rozdiely medzi nimi Zobraziť článok

V druhej tretine sme hru zrýchlili, ale v 24. min nám Paul dal tretí gól. V 35. min sa v dobrej šanci ocitol Regenda, po ňom aj Slafkovský, ale Binnington svoj tím podržal.

Hneď v úvode tretej tretiny trafil Fehérváry žŕdku, vzápätí mali gól na hokejke Kanaďania. Potom sme sa síce ubránili v štvorminútovej oslabovke, ale po nej prišiel rýchly protiútok javorových listov a štvrtý gól. Definitívu dal o 28 sekúnd neskôr Tanev piatym gólom. Nič na víťazstve Kanady nezmenil ani Kelemenov gól a ani Hrivíkov v presilovke. Bodku za zápasom dal pri našej power-play do prázdnej bránky Paul.

Kanada - Slovensko 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)

Góly: 3. McCann (Parayko), 5. Dubois (Byram, Tavares), 24. Paul (Bedard, Guenther), 47. Guenther (Paul, Hagel), 47. Tanev (Sverson, Mercer), 60. Paul - 8. Cehlárik (Slafkovský), 48. Kelemen (Regenda), 57. Hrivík (Hudáček, Nemec). Rozhodovali: Fraňo (ČR),  Kaukokari (Fín.) – Briganti (USA), Zunde (Lotyšsko), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 17.275 divákov.

Kanada: Binnington - Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger - Mercer, McBain, Tanev - Dubois, Tavares, Hagel - Guenther, Paul, McCann - Mangiapane, Cozens, Bunting - Bedard.

SR: Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Čacho, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna - Faško-Rudáš.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk