Uzavrela sa kauza so Schumacherom: Definitívny verdikt súdu! Rodina zhrabne balík

Bol to obrovský škandál! Nemecké noviny vlani zverejnili s bývalým jazdcom F1 Michaelom Schumacherom rozhovor, ktorý v spoločnosti vyvolal ...

Bol to obrovský škandál! Nemecké noviny vlani zverejnili s bývalým jazdcom F1 Michaelom Schumacherom rozhovor, ktorý v spoločnosti vyvolal búrku nevôle. Problémom bolo, že ho vytvorili pomocou umelej inteligencie.

Fotogaléria

Nemecké médiá sa snažia rešpektovať súkromie Schumacherovcov a témy okolo Michaela pokrývajú len minimálne. V apríli 2023 však došlo k obrovskému škandálu. Bulvárny denník Die Aktuelle zverejnil rozhovor, údajne vedený so samotným Schumacherom. „Prvý rozhovor,“ tvrdili noviny. Miestni novinári ho však vytvorili pomocou umelej inteligencie. Vraj spomenuli účasť AI, ale malým písmom.

Rodina legendárneho jazdca vydavateľstvo okamžite zažalovala. Súdny proces trval vyše roka, no napokon sa skončil. Podľa informácií Der Spiegel rodina Schumacher dostane odškodné vo výške viac ako 200-tisíc eur.

Vydavateľstvo Funke Group s výškou odškodného nesúhlasí a avizovalo odvolanie. Vysúdená suma je podľa nich príliš vysoká. Pritom vedenie novín len pár dní po zverejnení rozhovoru priznalo chybu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk