Slováci vo fanzóne fandili USA, potom odpálili postupové oslavy

Báli sme sa prekvapenia, ale to sa nestalo! Už dlho slovenskí fanúšikovia nedržali tak palce americkým hokejistom, ako dnes popoludní ...
  • Zdroj: Emil Vaško

Báli sme sa prekvapenia, ale to sa nestalo! Už dlho slovenskí fanúšikovia nedržali tak palce americkým hokejistom, ako dnes popoludní na svetovom šampionáte v Ostrave.

FOTOGALÉRIA: Radosť slovenských fanúšikov z víťazstva USA

Zámorský tím nastúpil na posledný duel B-skupiny proti Lotyšsku, ktoré potrebovalo vyhrať za 3 body, aby ešte malo šancu z poslednej štvrtej postupovej priečky do štvrťfinále zosunúť práve náš tím…

Fanúšikovia na Slovensku, ale aj vo fanzóne priamo pred ostravskou arénou boli veľmi netrpezliví a horeli nedočkavosťou, ako tento duel dopadne. „Veríme, že Američania k tomu pristúpia zodpovedne a získajú minimálne bod, čo nám zaručí v predstihu účasť vo štvrťfinále a nemusíme potom bodovať večer v ťažkom stretnutí proti Švédsku,“ vyjadril sa vo fanzóne pred náš portál fanúšik Peter z Nových Zámkov, ktorý prišiel na zápas so Švédmi s otcom.

Postupová matematika bola dnes na turnaji jasná, ak by Lotyši proti USA vyhrali za tri body, tak Ramsayho družina musí večer bodovať so Švédmi, inak by si predčasne balila kufre domov. „Myslím si, že na takomto podujatí nebudú Američania nejako kalkulovať a pristúpia k zápasu zodpovedne,“ povedal ešte v pondelok bývalý hráč Branko Radivojevič.

Naši priaznivci vo fanzóne s vlajkami v ruke a so zalomenými rukami pozorne sledovali výkon USA a pri každom góle dali svoju radosť aj patrične najavo. Spievali, tancovali a užívali si gólý zámorského mužstva. „Som rád, že to zámorský tím nevypustil a nemusíme sa spoliehať na posledný náš duel so Švédmi. Postup máme vo vrecku a myslím si, že sme si ho zaslúžili viac než Lotyši,“ vyjadril sa fanúšik Dávid z Bratislavy. Stovky fanúšikov po záverečnej siréne oslavovalo pred štadiónom postup nášho výberu a tešilo sa na večerný duel so Švédskom, v ktorom už obom tímom o nič nešlo, iba o prestíž.

Americký hokejista Gavin Brindley (druhý zľava) sa teší po strelení gólu na 0:2, ktorý rozhodcovia po trénerskej výzve neuznali.
Američania nám pomohli: Slováci si na MS zahrajú štvrťfinále, poznajú už aj súpera! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk