Hral za veľkoklub, skončil predčasne a konvertoval na islam: Exfutbalista teraz zarába milióny!

Zbohom milovanému športu dal, keď mal len 30 rokov. Futbalová kariére Joseho Ignacia Peleteira, známeho skôr ako Jota, nevyšla podľa ...

Zbohom milovanému športu dal, keď mal len 30 rokov. Futbalová kariére Joseho Ignacia Peleteira, známeho skôr ako Jota, nevyšla podľa jeho predstáv. Teraz zarába milióny eur.

Fotogaléria

Nie je sám medzi futbalistami, ktorí po kariére konvertovali na islam. Takéto rozhodnutie spravili viaceré legendy ako Nicolas Anelka, Franck Ribery a Clarence Seedorf.

Miliardový biznis

Španiel investoval aj do spoločnosti Groinn, ktorá sa zaoberá poľnohospodárskymi technológiami. Bývalý futbalista je teraz väčšinovým akcionárom a spoločnosť nedávno nadviazala spoluprácu so španielskou vládou, ktorá by mala zvýšiť hodnotu spoločnosti na tri miliardy eur. Zahraničné médiá informujú, že Jota bude čoskoro patriť do klubu miliardárov.

„Hodnota firmy je teraz desaťkrát vyššia ako suma, ktorú som investoval. Už mám ponuky na predaj, ale viem, že v najbližších troch rokoch to bude oveľa viac. Sme lídrami v odvetví poľnohospodárskej techniky,“ prezradil bývalý futbalista.

Na snímke vľavo brankár Milan Borjan (Slovan) a vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Weiss st. prehovoril o svojej budúcnosti: Nechcem nič konkretizovať, ale... Zobraziť článok

Reus sa lúčil s Dortmundom
Reus sa lúčil s Dortmundom: Celému štadiónu zaplatil pivo Zobraziť článok

Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, Peter Cehlárik, tréner Craig Ramsay a Martin Faško-Rudáš.
Tréner Ramsay reaguje na kritiku: Mňa to netrápi, lebo to tak nefunguje Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk