Tréner Weiss st. prehovoril o svojej budúcnosti: Nechcem nič konkretizovať, ale...

Tréner Vladimír Weiss st. (59) by rád pokračoval na lavičke futbalistov Slovana aj v budúcej sezóne. Uviedol to po víťazstve 5:1 nad ...

Tréner Vladimír Weiss st. (59) by rád pokračoval na lavičke futbalistov Slovana aj v budúcej sezóne. Uviedol to po víťazstve 5:1 nad Ružomberkom v záverečnom 10. kole nadstavbovej časti Niké ligy.

Fotogaléria

Slovan ešte v piatok oznámil predĺženie zmluvy so šesticou hráčov. Pokračujú Juraj Kucka, David Strelec, Vladimír Weiss ml., Lukáš Pauschek, Kenan Bajrič a Marko Tolič. "Myslím si, že je to dobré, keď má hráč istotu kontraktu. Tých hráčov je viac, stihlo sa, čo sa stihlo. Je tu otázku Kankavu, Kašiu, s ktorými stále rozprávame. Myslím si ešte rok môžu potiahnuť a pomôcť mužstvu kvalitou a skúsenosťami. Zároveň uvidíme, akých hráčov sa nám podarí získať," zdôraznil Weiss st. a vyjadril sa aj k svojmu synovi:

"Vlado mal obrovské zdravotné problémy počas celej sezóny. Najprv s achilovkou a potom mal natrhnutý sval, ale bojoval. Určite vie hrať lepšie ako dnes. Stále je výborný hráč a chce dať mužstvu čo najviac. Ak urobí dobrú prípravu a bude zdravý, verím, že bude hrať ako predchádzajúce dve sezóny, keď bol najlepší hráč."

Naopak, dres úradujúceho šampióna Niké Ligy nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis. Kouč Slovana sa vyjadril hlavne ku kanadskému brankárovi, ktorý bol stabilnou jednotkou tímu: "V Slovane nie je ľahké chytať. Každý hráč a tréner je pod určitým tlakom, záleží ako sa s tým dokážu vysporiadať. Milan priniesol pokoj a optimizmus do kabíny. Má toho odchytaného veľa, či už za Kanadu alebo aj za Crvenu Zvezdu Belehrad. Pôsobil v dobrých kluboch, priniesol aj humor do kabíny a istotu pre trénera v ťažkých chvíľach. Musíme nájsť brankára, ktorý je sebavedomý a má svoju kvalitu."

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk