Ramsay spravil zmenu v zostave, Grman vynechal tréning: Čaká nás ťažký víkend, odkázal Pardavý

Útočník Marko Daňo sa v sobotňajšom zápase profi Francúzsku vráti do zostavy slovenského tímu po tom, čo vynechal predošlé tri stretnutia.
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Útočník Marko Daňo sa v sobotňajšom zápase profi Francúzsku vráti do zostavy slovenského tímu po tom, čo vynechal predošlé tri stretnutia.

Slováci budú favorit sobotňajšieho stretnutia (od 20.20 h): "Môžeme byť favorit, no na turnaji neexistuje slabý súper. Nemôžeme nikoho podceniť. Naďalej musíme hrať náš hokej a dodržiavať detaily hry. Čakajú nás dva zápasy v dvoch dňoch. Prioritne sa musíme koncentrovať na prvý zápas, ale musíme myslieť aj dopredu a rozložiť záťaž na všetkých hráčov," skonštatoval Pardavý narážajúc na nedeľňajší duel s Lotyšskom (20.20 h).

Reprezentanti zakončili piatkový tréning už tradičným zápasom bielych proti modrým, v ktorom proti sebe nastúpili dvojice korčuliarov. Hra na bránky vzdialené od seba asi 10 m priniesla emócie i zábavu. "Craig povedal po tréningu hráčom, že ak budeme hrať s takou intenzitou aj v zápase, tak môžeme zdolať každého," prezradil Pardavý.

Aj hráči si uvedomovali, že víkendové zápasy budú dôležité z hľadiska konečného postavenia v tabuľke a východiskovej pozície do štvrťfinále. "Sú to dôležité zápasy. Vieme, o čo hráme, no nebude to nič jednoduché. Zlepšujeme sa individuálne aj tímovo. Zápas proti Poľsku (4:0) bol výsledkovo fajn, no boli tam aj hluché miesta, ktorých sa musíme vyvarovať. Dôležité sú víťazstvá a na tie sa sústredíme," povedal obranca Peter Čerešňák.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk