Slafkovský stále na MS nedal gól! Rady hokejových kanonierov: Ako zlomí strelecké prekliatie?

Už 12 slovenských reprezentantov skórovalo na tohtoročných MS. Ak odpočítame brankárov, ide o väčšinu kádra! Márne by ste však medzi ...
  • Zdroj: Norbert Skaličan, Branislav Račko

Už 12 slovenských reprezentantov skórovalo na tohtoročných MS. Ak odpočítame brankárov, ide o väčšinu kádra! Márne by ste však medzi nimi hľadali toho, od ktorého sme góly čakali najviac. Juraj Slafkovský (20) strelecky mlčal aj vo štvrtom stretnutí proti outsiderovi z Poľska. Čo by mal zmeniť podľa bývalých kanonierov?

„Som pripravený byť líder. Verím v seba, verím, že viem hrať hokej. Odovzdám všetko, čo je vo mne. Ambície máme veľké,“ vyhlásil Slafkovský sebavedome pred turnajom, na ktorom zatiaľ viac zaujal debatami s rozhodcami či posmešnými gestami voči súperom.

Nemožno mu síce uprieť snahu, čoho dôkazom sú štyri asistencie, ale náš prvý útok je zatiaľ menším sklamaním. Spolu s Petrom Cehlárikom a Marekom Hrivíkom sa strelecky trápia.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Recept legiend

Podľa Vincenta Lukáča (70) stačí jeden zlepený gól a Slafkovský sa rozbehne. „Hlavné je, aby nebol nervózny, príde to samo, ani nebude vedieť ako. Veľmi chce, čo nie je dobré, no stačí jeden náhodný gól a už to pôjde. Treba byť len trpezlivý, pracovať na seba a netreba sa zblázniť z toho, že to tam nepadá. Nedá sa hrať výborne počas celej sezóny. Vždy príde kríza, nepoznám hráča, ktorý by odohral celú sezónu bez výkyvov. Stáva sa to, no Juraj veľmi chce a musí byť trochu trpezlivý,“ vysvetľoval pre Šport24.sk autor 70 reprezentačných gólov.

Ďalší legendárny strelec Jozef Golonka (86) mal na gólové suchoty svoj recept. „Keď sa mi strelecky nedarilo, vymenil som si post. Išiel som na krídlo a do stredu som poslal spoluhráča. Robil som robotu vzadu a rozdeľoval puky. Vedel som sa prispôsobiť aj obetovať. Tiež som chcel dávať góly, ale musel som sa prispôsobiť kolektívu, aby sme vyhrávali,“ prezradil pre Šport24.sk. V národnom drese strelil 82 gólov, pričom viac ich dosiahol len Miroslav Šatan (84).

Šimon Nemec patrí medzi naše najväčšie hokejové talenty.
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk