Bývalý tréner našich hokejistov Vůjtek: Pozrite sa, čo robí na dôchodku...

Vôbec sa nezmenil, stále ma tú istú charizmu a typický úsmev! Reč je o českom trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý o pár dní oslávi ...
  • Zdroj: Branislav Račko

Vôbec sa nezmenil, stále ma tú istú charizmu a typický úsmev! Reč je o českom trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý o pár dní oslávi krásne 77. narodeniny. Denník Nový Čas ho navštívil v jeho dome v Klimkoviciach a porozprával sa s ním, ako sa mu momentálne žije a či sa venuje ešte hokeju.

Budete aj teraz sledovať slovenské mužstvo?

Samozrejme. Žijem pri Ostrave, pôjdem aj osobne na nejaké zápasy a navyše mám v tíme zaťa Roba Petrovického. Slováci majú teraz dobrý výber, verím, že postúpia do štvrťfinále.

V kádri je veľmi veľa mladých talentov – Slafkovský, Nemec, Regenda, Kelemen, Fehérváry a ďalší. Čo hovoríte na túto mladú krv?

Musím povedať, že keď som v roku 2015 končil u slovenskej reprezentácii, tak to nevyzeralo veľmi ružovo s mládežníckym hokejom. Požičiavali si v lige hokejky, chýbala výstroj a zrazu za pár rokov vyrástlo veľmi veľa talentov. Je to pre mňa prekvapenie a veľmi ma to teší. A to vyrastajú ďalší ako Dvorský a iní.

Čo vravíte na Slafkovského, v takom veku a byť lídrom. Ako zvládnuť taký tlak?

Keď to zvládol v 18-ich rokoch na olympiáde, tak to zvládne aj teraz. Je o dva roky vyspelejší, má za sebou sezónou v NHL a urobiť 50 bodov je dobré číslo na nováčika.

Manželka Róberta Petrovického - Šárka (vľavo v modrom), s otcom a bývalým koučom Vladimírom Vujtekom a mamou Magdalénou.
V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom! Zobraziť článok

Aj si ešte občas pozriete šampionát v roku 2012, kde ste Slovensko priviedli k striebru?

Akurát včera som sa pozeral (smiech). Akoby to bolo včera. Sú to krásne spomienky.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk