Bývalý tréner našich hokejistov Vůjtek: Pozrite sa, čo robí na dôchodku...

Vôbec sa nezmenil, stále ma tú istú charizmu a typický úsmev! Reč je o českom trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý o pár dní oslávi ...
  • Zdroj: Branislav Račko

Vôbec sa nezmenil, stále ma tú istú charizmu a typický úsmev! Reč je o českom trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý o pár dní oslávi krásne 77. narodeniny. Denník Nový Čas ho navštívil v jeho dome v Klimkoviciach a porozprával sa s ním, ako sa mu momentálne žije a či sa venuje ešte hokeju.

FOTOGALÉRIA: Vůjtek návšteva doma

Ako sa vám žije už pár rokov na dôchodku?

Musím povedať otvorene, nemôžem si sťažovať a som spokojný! Hokej som robil aktívne do 69. rokov a už mi došli sily. Takže už odpočívam, samozrejme hokej sledujem, chodím na zápasy, ale už pre nikoho nepracujem.

Ako vyzerá teda váš bežný deň?

Ráno, keď vstanem, tak idem do poštovej schránky po noviny, dám si raňajky a prečítam si ich. K tomu ešte vylúštim krížovky (smiech) a v poslednej dobe ma chytilo aj sudoku. Potom sa idem pozrieť do záhrady, čo treba porobiť a dvakrát do týždňa chodím so svojou partiou hrávať ešte tenis. Mám aj malý traktor, ako kosačku, veľmi ma baví kosiť.

Takže hokej už nechýba?

Ako som vravel, sledujem ho, ale žeby ma to ťahalo späť na striedačku v pozícii trénera, to už nie…

Vůjtek s herečkou Kronerovou.
Bývalý slovenský kouč Vůjtek mal úvodný výkop: Legendy v Staškove Zobraziť článok

V Ostrave sa po deviatich rokoch teraz opäť konajú majstrovstvá sveta v hokeji a práve vy ste v roku 2015 boli na lavičke slovenského výberu. Tie spomienky sa vám vynárajú v tomto období?

To je jasné, že áno. Musím povedať, že herný prejav vtedy nebol až taký zlý, ale turnaj nám nevyšiel, pretože sme nepostúpili do štvrťfinále. Veľmi to mrzelo a stále mrzí, pretože tá atmosféra a podpora ľudí bola fantastická. A určite bude aj teraz, slovenský tím tu bude, ako doma.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk