Juraj Sagan o zákulisí úspešnej rodiny i synovcovi Marlonovi: Baví ho cyklistika, môže byť klavirista

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom ...
  • Zdroj: anc

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom kontinentálnom tíme Pierre Baguette.

Stáva sa občas, že sa mu nechce do tréningov?

Určite áno. Hlavne, keď je zlé počasie, ale často sa stáva, že má aj svoje osobné povinnosti. Vtedy je taký nevrlý. Ale ja ho poznám tak, že aj keď nemá náladu, na tom bicykli si ju potom vždy vie spraviť.

Čo na neho platí vo chvíľach, keď je nevrlý?

Peťo je veľký profík a vždy muselo byť okolo neho všetko tip-top. Verejnosť ho možno vníma ako pohoďáka, ale verte mi, že vnútorný stres v sebe vždy má. Najviac na neho platili víťazstvá a úspechy.

Luxusný komplex SP Resort je už pomaly v plnej prevádzke, ste spokojní s výsledkom?

Už nám chýba len otvorenie výstavných siení, čo bude onedlho. Všetko ostatné však funguje v plnej prevádzke a osobne sme z toho nadšení. Je to krásne miesto s krásnym výhľadom. Je tu neuveriteľný kľud. Všetci dúfame, že ľudia nebudú sklamaní.

Olympiáda v Paríži je už zrejme pasé, nechystá Peter teoreticky comeback na tú o štyri roky?

Tento rok to na olympiádu už nevyzerá a tá o štyri roky určite neprichádza do úvahy. Peťo mal krásnu a dlhú kariéru, no bolo tam aj veľa odriekania. Teraz má navyše syna v super veku, keď je s ním aj veľká sranda, takže by sa chcel viac venovať hlavne jemu.

Rastie nám na Slovensku z Marlona nový cyklistický šampión?

Uvidíme, Peťo netlačí na pílu. Snaží sa ho viesť aj k športu, ale možno z neho bude aj klavirista. Cyklistika ho baví, ale opäť, netreba to prestreliť. Veľa rodičov v tomto robí chybu. Marlon okrem bicykla chodí napríklad aj plávať, ale hrával aj tenis. Do úvahy však prichádza aj motošport.

Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Problémy obrali Sagana aj o vzácne chvíle so synom: S Marlonkom trávim ešte menej času... Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk