Juraj Sagan o zákulisí úspešnej rodiny i synovcovi Marlonovi: Baví ho cyklistika, môže byť klavirista

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom ...
  • Zdroj: anc

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom kontinentálnom tíme Pierre Baguette.

Dlho sa rozpráva o tom, že po Peťovi zostane obrovská diera...

My máme svoju cestu a snažíme sa čo najviac pomáhať mladým. Čo sa týka reprezentácie, mladí nemajú také množstvo pretekov, ako som kedysi mal napríklad ja. Preto aspoň v rámci tímu bojujeme a snažíme sa to nejako lepiť.

Dá sa povedať, že ste teraz Peťov šéf?

V podstate pracujeme aj s Jánom Valachom spolu, no na starosti máme skôr priebeh pretekov a logistiku. Na etapových podujatiach sa ide deň po dni, kde pracujeme všetci spolu ako jeden tím.

Kto má rozhodujúce slovo, keď máte s Peťom odlišný pohľad na cyklistické veci?

Aj v čase, keď som ešte jazdil s Peťom, sme sa vždy navzájom vedeli vypočuť. Vzájomne sme si rozumeli a v podstate sme nikdy nemali iný názor na veci. Rovnako je to aj teraz, keď som jeho športový riaditeľ.

Zmenil sa vôbec Peter nejako za tie roky?

Stále je rovnaký! Šoumen a pracant, aj keď roky neúprosne pribúdajú. Všetci vieme, že už sme na konci jeho veľkej kariéry.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk