Sagana čaká premiéra v novom tíme: Prečo podporí práve túto stajňu?

Prvotná úloha nového slovenského tímu Pierre Baguette je výchova a podpora mladých cyklistov. Súčasťou stajne je aj elitný pretekár Peter ...
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Prvotná úloha nového slovenského tímu Pierre Baguette je výchova a podpora mladých cyklistov. Súčasťou stajne je aj elitný pretekár Peter Sagan (34), ktorý s ním absolvuje premiéru na podujatí Okolo Maďarska. Víziu tímu potvrdili v pondelok na tlačovej konferencii v Žiline aj riaditelia tímu Ján Valach a Juraj Sagan.

Jeho nástup do tejto sezóny sťažila operácia srdca. Komplikácie prišli vo februári na pretekoch v horskej cyklistike v španielskej Chelve. Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý má monitorovať jeho stav. "Už som mal odjazdiť dvoje cestné preteky v Slovinsku, ale nedovolili mi to zdravotné problémy. Potom som mal voľno nariadené od doktorov a mesiac som bol bez bicykla. Teraz som tretí týždeň v normálnom procese a celú zimnú prípravu som musel začať odznova," priznal Sagan.

"Presedlaním" na horské bicykle sa vrátil ku koreňom, keďže práve touto disciplínou začínal svoju kariéru. Pôvodne bola v pláne olympijská miestenka na tohtoročné OH v Paríži a v hre bola aj voľná karta.

Peťo Sagan po operácii srdca chystá turné.
Peter Sagan po operácii srdca: Hviezdi na futbale a chystá turné Zobraziť článok

"Chcel som záverečný a navyše olympijský rok vyskúšať horskú cyklistiku a prípadne aj OH. Nevyzerá to však nejako nádejne, no nevadí. Dokončím tento rok a budúci uvidím. V tomto momente sa sústredím na dokončenie sezóny," opísal svoju situáciu sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France. Na horských bicykloch štartoval už na OH 2016 v Riu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk