Weiss ml. chystá návrat na oslavy: Slovanu k titulu môže stačiť aj prehra

V šlágri 5. nadstavbového kola hostí úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava vicemajstra z Dunajskej Stredy. Zápas bude špecifický tým, ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

V šlágri 5. nadstavbového kola hostí úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava vicemajstra z Dunajskej Stredy. Zápas bude špecifický tým, že sa očakáva belasá korunovácia, keďže domácim stačí bod na zisk titulu. Mohol by pri tom byť už aj ich kapitán Vladimír Weiss ml. (34), ktorý sa vrátil do tréningového procesu po zranení. Paradoxne Slovan môže cez víkend oslavovať titul, aj keby prehral. Pomôcť by mu však musel úhlavný rival Spartak Trnava.

FOTOGALÉRIA: Slovan futbal

Kým pred rokom zvádzali Slovan a Dunajská Streda tuhý boj o titul, teraz nič napínavé zrejme nehrozí. Belasí môžu oslavovať už päť kôl pred koncom, pričom im stačí dnes aj remíza. „Titul však chceme spečatiť víťazstvom,“ povedal pre klubový web asistent trénera Boris Kitka (53).

Návrat kapitána?

Ako ďalej prezradil, s hráčmi mali aj špeciálne pohovory, aby nič nepodcenili. „Celú sezónu robíte na to, aby ste sa dopracovali k podobnému mečbalu. Nám sa to podarilo pomerne skoro. Preto ho chceme premeniť,“ konštatoval Kitka, ktorý vníma, že Dunajská Streda zmenila systém a začalo jej to prinášať aj výsledky.

Možno sa len zdržal vo vani...
Rodrigues zo Slovana má ďalší problém: TAKTO si užíval v bratislavskom klube! Zobraziť článok

V tomto prestížnom stretnutí nechce chýbať ani Weiss ml., ktorý sa vracia po zranení. „Vlado je už takmer v plnom tréningu. Dávame mu však menšie úľavy. Bude na jeho individuálnom rozhodnutí, ako sa bude cítiť a či nastúpi. Na tréningoch však vyzeral dobre, aj keď vidieť, že dlhšie nehral zápas,“ ozrejmila pravá ruka trénera Weissa.

Pomôcť môže Trnava

Predaných už bolo vyše 8-tisíc vstupeniek, pričom pre fanúšikov bude už od 13.30 hod. pripravená fanzóna na námestí štadióna. Slovan môže prvýkrát v histórii spečatiť majstrovský titul na novom Tehelnom poli, tie predchádzajúce matematicky potvrdil na súperových trávnikoch. „Radi by sme to dokázali, čo by bola aj pekná odmena pre fanúšikov za celú sezónu,“ doplnil Kitka.

O tom však nechcú ani počuť v Dunajskej Strede. „Do Bratislavy pôjdeme s cieľom vyhrať. Veď sme jeden z dvojice tímov, ktoré dokázali v aktuálnej sezóne poraziť Slovan,“ povedal srbský brankár DAC Aleksandar Popovič (24).

Slovan však môže cez víkend oslavovať titul, aj keby dnes prehral. To by však v nedeľu Trnava musela stratiť body v Podbrezovej.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});