Slovenky sú len krôčik od postup: Po trojsetovej dráme zvíťazila aj Hrunčáková

Slovenské tenistky sú blízko k postupu na novembrový finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville. Po úvodnom dni kvalifikačného ...
  • Zdroj: TASR

Slovenské tenistky sú blízko k postupu na novembrový finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville. Po úvodnom dni kvalifikačného duelu proti Slovinsku vedú na harde v bratislavskom NTC 2:0. O druhý bod pre domáce farby sa zaslúžila Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala slovinskú jednotku Veroniku Erjavečovú 6:1, 5:7, 6:3.

FOTOGALÉRIA: Viktória Hrunčáková

Hrunčáková začala ako z partesu, dvakrát prelomila podanie súperky a v prvom sete si vybudovala rozhodujúci náskok 5:0. Slovenka skvele returnovala, vo výmenách dokázala Erjavečovú zatlačiť do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. Slovinka odvrátila hrozbu "kanára", no Hrunčáková pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý setbal.

V druhom dejstve Erjavečová zlepšila podanie a držala s Hrunčákovou krok. Za stavu 3:2 sa aj vďaka dvom víťazným returnom prepracovala k trom brejkbalom, Hrunčáková si však podržala servis, čo ju povzbudilo. V siedmom geme zobrala Erjavečovej servis a za stavu 5:3 mala k dispozícii dva mečbaly. Erjavečová ich však odvrátila, v ďalších minútach získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set.

Hrunčákovej odišlo prvé podanie, za stavu 5:6 spravila tri dvojchyby. Pred rozhodujúcim dejstvom sa Slovenka zmobilizovala a v jeho úvode viedla 2:0. Erjavečová síce otočila na 3:2, no za stavu 3:3 v Tildenovom geme opäť prišla o servis a Hrunčáková už šancu na zisk druhého bodu z rúk nepustila. Za stavu 5:3 využila po víťaznom bekhende tretí mečbal a odplatila Slovinke vlaňajšiu prehru z turnaja ITF v Maribore.

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s 18-ročnou Miličovou, keď dvakrát stratila podanie a prehrávala 1:3. Mladá Slovinka nemala čo stratiť, riskovala a v piatom geme mala tri možnosti na potvrdenie brejku. Schmiedlová však získala päť fiftínov za sebou, následne vyrovnala na 3:3 a záver setu bol v jej réžii. Za stavu 4:4 opäť prelomila Miličovej servis a v desiatom geme premenila druhý setbal.

Na začiatku druhého dejstva si slovenská jednotka po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s rebríčkovo oveľa nižšie postavenou súperkou už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme využila po presnom bekhendovom longlajne tretí mečbal a dosiahla jubilejné 10. singlové víťazstvo v prestížnej ženskej tímovej súťaži.  

Kvalifikačný duel Pohára Billie-Jean Kingovej:

SLOVENSKO - Slovinsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Anna Karolína Schmiedlová - Ela Nala Miličová 6:4, 6:3

Viktória Hrunčáková - Veronika Erjavečová 6:1, 5:7, 6:3

Slovenské tenistky. Zľava: Terézia Miháliková, Rebecca Šramková, Viktória Hrunčáková, Anna Karolína Schmiedlová, Renáta Jamrichová.
Slovenské tenistky zažiarili na spoločnej večeri v bielom: Prinesie im v dôležitom súboji šťastie? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});