Mama Petra Dubovského († 28) sa so smrťou syna nikdy nezmierila: Plačem za ním deň čo deň

Hoci to bola milá slávnosť, niesla ju ťažko. Mama legendárneho futbalistu Petra Dubovského († 28) Darina si prevzala ocenenie pri príležitosti ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ

Hoci to bola milá slávnosť, niesla ju ťažko. Mama legendárneho futbalistu Petra Dubovského († 28) Darina si prevzala ocenenie pri príležitosti uvedenia jej nebohého syna do Siene slovenského futbalu – in memoriam.

Keď zažiaril a skóroval v zápase prvého kola Pohára UEFA 1991/92 do siete slávneho Realu Madrid, o jeho ďalších krokoch bolo rozhodnuté. Sťahoval sa na Estadio Santiaga Bernabéua, kde v drese bieleho baletu odohral viac ako tri desiatky zápasov, oslavoval s ním ligový titul, zisk Copa del Rey i Superpohár. Neskôr pôsobil v ďalšom španielskom klube, v Reale Oviedo.

Španielsko mu bolo akoby súdené, keďže tam v novembri 1991 ako 19-ročný debutoval v drese Česko-Slovenska, za ktoré nastúpil celkovo štrnásťkrát a strelil šesť gólov. Pamätný je najmä jeho hetrik do siete Rumunska v Košiciach v kvalifikácii o postup na MS 1994.

Posledné 4 roky kraľoval ankete Futbalista roka obranca Milan Škriniar.
Anketa Futbalista roka spoznala meno nového víťaza: Kto na tróne vystriedal Milana Škriniara? Zobraziť článok

V slovenskej reprezentácii odohral 33 stretnutí a zaznamenal 12 gólov. Dubák, ako ho mnohí prezývali, sa stal prvým víťazom ankety Futbalista roka 1993 a na jeho počesť sa od roku 2000 udeľuje každoročne Cena Petra Dubovského, určená pre najlepšieho mladého futbalistu Slovenska do 21 rokov.

 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk