Mama Petra Dubovského († 28) sa so smrťou syna nikdy nezmierila: Plačem za ním deň čo deň

Hoci to bola milá slávnosť, niesla ju ťažko. Mama legendárneho futbalistu Petra Dubovského († 28) Darina si prevzala ocenenie pri príležitosti ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ

Hoci to bola milá slávnosť, niesla ju ťažko. Mama legendárneho futbalistu Petra Dubovského († 28) Darina si prevzala ocenenie pri príležitosti uvedenia jej nebohého syna do Siene slovenského futbalu – in memoriam.

S jeho smrťou sa nikdy nezmieri

Malou náplasťou na jej ubolenú dušu je, že futbaloví fanúšikovia na jej milovaného syna, ktorý opustil tento svet len pár dní po 28. narodeninách, ani po rokoch nezabúdajú.

„Som rada, že si ho neustále pripomínajú, pre slovenský futbal urobil veľa. Pre mňa to bol však v prvom rade milovaný syn, s ktorého rýchlym odchodom z toho sveta sa nikdy v živote nezmierim,“ smutne dodala mama jedného z najlepších slovenských futbalistov v ére samostatnosti.

Miesto v Sieni slávy slovenského futbalu mal dostať podľa jeho priateľky už skôr.
Priateľka nebohého Petra Dubovského († 28): Netušila som, čo plánoval! TOTO som mu našla vo veciach Zobraziť článok

Pri spomienkach na svojho Petríka, ako ho s láskou volala, sa jej zakaždým zalejú oči slzami. Výnimkou nebol ani utorňajší večer, keď ho uviedli do Siene slávy slovenského futbalu – in memoriam a na pódiu preberala ocenenie. „Chcem sa predovšetkým poďakovať všetkým fanúšikom futbalu a zvlášť Slovanu, za ktorý Peťko hrával…,“ nedopovedala Darina Dubovská, keďže jej po tvári opäť stekali slzy.

Real Madrid bola výzva

Peter Dubovský debutoval v niekdajšej najvyššej československej lige už ako sedemnásťročný v drese bratislavského Slovana, s ktorým v sezóne 1991/92 získal federálny titul a s 27 gólmi sa stal ligovým kráľom strelcov. To si zopakoval aj o rok neskôr, pričom celkovo zaznamenal v belasých farbách 59 presných zásahov v 94 stretnutiach.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk