Priateľka nebohého Petra Dubovského († 28): Netušila som, čo plánoval! TOTO som mu našla vo veciach

Legendárneho Petra Dubovského († 28), od ktorého tragickej smrti ubehne tento rok už 24 rokov, uviedli v utorok večer do Siene slávy ...

Legendárneho Petra Dubovského († 28), od ktorého tragickej smrti ubehne tento rok už 24 rokov, uviedli v utorok večer do Siene slávy slovenského futbalu. Ako to vníma jeho dlhoročná priateľka Zlatica (49), ktorá sa usadila v španielskom Oviede a medzičasom si založila vlastnú rodinu?

Fotogaléria

Zlatica na svojho milovaného Petríka nikdy nezabudla a fakt, že ho uviedli do Siene slávy slovenského futbalu, ju aj po rokoch hreje pri srdci. „Je to krásne, aj keď ma mrzí, že sa to udialo až po toľkých rokoch. Peťo si toto ocenenie jednoznačne zaslúži. Zároveň sa musím priznať, že som o tom vôbec nevedela. Dozvedela som sa to až od sestry, ktorá mi hneď telefonovala,“ povedala pre sport24.pluska.sk Zlatica Čarabová, ktorú mnoho ľudí volá aj Aurélia.

 

Peter sa so Zlatkou spoznal na bratislavskom gymnáziu, keď mala ona pätnásť a on o dva roky viac. Ich vzťah sa začal písať presne 1. mája 1989, keď si dali prvé rande a odvtedy sa už od seba nepohli. Zlatica s ním následne prežívala všetky slasti, úspechy, ale i pády a strasti života a bola taktiež pri jeho nemocničnom lôžku v Thajsku, kde naposledy vydýchol. „Strašná spomienka, ktorú chcem vymazať z pamäti, ale, bohužiaľ, nejde to. No všetko ostatné, čo sme s Peťom zažili, bolo úžasné. Ten čas však ubehol veľmi rýchlo, mám pocit, akoby sa to všetko odohralo iba včera,“ doplnila pre sport24.pluska.sk ešte pri príležitosti 20. výročia tragickej smrti nášho futbalistu jeho láska.

 

 

Dôkazom ich veľkej lásky bol fakt, že práve po osudnej dovolenke v Thajsku chcel Peter požiadať Zlaticu o ruku. „Často sme sa rozprávali o budúcnosti, plánovali sme deti, ale to, že ma chcel požiadať o ruku, som netušila. V jeho veciach sa však našiel zásnubný prsteň a až náš spoločný kamarát Rišo Trutz mi neskôr prezradil, čo mal Peťko v pláne,“ dodala so slzami v očiach dlhoročná láska nášho futbalistu, ktorý opustil tento svet len pár týždňov po 28. narodeninách.

 

 

 

Ďalšie hviezdy v Sieni SLÁVY

Do Siene slávy slovenského futbalu pribudlo päť nových mien. In memoriam sa tejto pocty okrem Petra Dubovského dostalo aj Pavlovi Molnárovi a trojica veľkých futbalistov minulých i dávno minulých sa stretla na pódiu. Ak to dáme podľa veku, tak nimi boli strieborný z OH 1964 v Tokiu Vojtech Masný (85), účastník MS 1970 a so Slovanom víťaz PVP 1969 Ivan Hrdlička (80) a účastník MS 1990, kde sa preslávil vykopnutím kopačky, Ľubomír Moravčík (58).

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});