Lintner má pred MS v Česku skvelé správy: Slovensko, tras sa!

Bývalý reprezentačný obranca Richard Lintner má po rozhovore s viacerými slovenskými hráčmi z NHL skvelé správy. Až sa čudujem, že sa ...
  • Zdroj: TASR - Dano Veselský

Bývalý reprezentačný obranca Richard Lintner má po rozhovore s viacerými slovenskými hráčmi z NHL skvelé správy. Až sa čudujem, že sa o tom u nás tak málo hovorí!

FOTOGALÉRIA: Slováci z NHL na MS v Česku

Podarí sa Slovensku postaviť na majstrovstvá sveta v susednom Česku tak silný tím, aký sme nevideli už dlhé roky? Naznačuje to viacero indícií a napríklad aj vyjadrenia bývalého reprezentačného obrancu a majstra sveta z roku 2002 Richarda Lintnera, ktorý v rozhovore pre Športweb prezradil, že podľa jeho informácií je medzi Slovákmi pôsobiacimi v NHL záujem prísť na šampionát do Česka obrovský.

"Som s viacerými chlapcami v kontakte. Šampionát v Česku je veľké lákadlo. Ostrava bude hore nohami. Raz som tam bol počas majstrovstiev sveta ako hráč, raz ako televízny expert. Bude to paráda. A mimochodom, z toho, čo som sa s chlapcami zo zámoria rozprával, môžem prezradiť, že Slovensko môže mať v Česku silný tím. Až sa čudujem, že sa o tom u nás tak málo rozpráva," potešil Richard Lintner slovenských fanúšikov pozitívnymi správami.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Útočník Tatar exkluzívne: Prehovoril o účasti na MS v Česku! Zobraziť článok

"Slovensko, tras sa, pretože tréner Craig Ramsay môže počítať posily z NHL i nižších zámorských súťaží. Ak budú zdraví, viacerí prídu. Nedivím sa tomu, lebo na MS 2015 burácali tribúny už pred rozcvičkou a neprestali, až kým sa duel neskončil. Nič také som v kariére predtým ani potom nezažil," dodáva bývalý skvelý obranca či niekdajší šéf Pro-Hokeja.

Útočník Montrealu Juraj Slafkovský nedávno pre blog nhl.com potvrdil, že ak bude zdravý, na 100 % chce prísť reprezentovať na MS v Česku, kde by ho mala možnosť vidieť aj rodina. Ďalší útočník Tomáš Tatar, ktorý oblieka dres Seattle, pre Nový Čas tiež potvrdil záujem prísť na šampionát, ak mu to zdravotný stav dovolí.

Richard Lintner potvrdzuje, že záujem hrať na šampionáte v Ostrave a Prahe majú aj obrancovia Šimon Nemec (New Jersey) a Martin Fehérváry (Washington). "Ak budú chlapci zdraví, radi prídu a do Česka sa tešia. Týka sa to aj Šimona Nemca a Martina Fehérváryho." Podľa názoru skúseného odborníka a bývalého hokejistu by práve táto dvojica mohla vytvoriť najlepší obranný pár MS. "Martin by v kombinácii so Šimonom mohli vytvoriť najlepšiu obrannú dvojicu celého šampionátu. Ide o kombináciu kreativity a nevypočítateľnosti na strane Nemca a absolútnej stability a bezpečnosti v podaní Fehérváryho."

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský o MS v Česku: Na 100 percent chcem prísť, ale... Zobraziť článok

Kto z NHL môže posilniť Slovensko na MS v Česku?

- Juraj Slafkovský (Montreal)

- Šimon Nemec (New Jersey)

- Martin Fehérváry (Washington)

- Pavol Regenda (Anaheim)

- Tomáš Tatar (Seattle)

- Martin Pospíšil (Calgary)

Tímy všetkých sú aktuálne mimo postupových pozícií do play-off.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});